A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Diákolimpia-sikerek és az új generáció első villanásai


Szép eredményekkel – köztük több dobogós helyezéssel – tértek haza az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői a Sportlövő Diákolimpia és a Tehetségkutató országos döntőjéről. Mindkét versenynek Székesfehérvár adott otthont most hétvégén.


A diákolimpia országos döntőjében Vintze Regina az általános iskolás lányok között harmadik helyen zárta a légpuska húszlövéses számot. A Vintze Regina, Bittmann Teréz, Lingl Nóra összetételű csapata nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban második, légpisztolyban harmadik helyezést ért el. Szintén az általános iskolások között a Radányi Levente, Csillag Gábor, Kiss Marcel alkotta fiúcsapat az előkelő negyedik helyen végzett.


A középiskolás fiúk között légpuskában Mihályfi Vendel az ötödik, Horváth Bálint a hetedik helyen fejezte be a versenyt, az általános iskolások mezőnyében Csillag Gábor a 15. helyen végzett az ország legjobb sportlövő diákjai között.


A zirci légpuskás lánycsapat a dobogó második fokára állhatott fel a diákolimpia országos döntőjében. Egyéniben Vintze Regina érte el a legjobb eredményt a maga harmadik helyével (Fotók: mssz.hu)


A Tehetségkutató versenyen sem maradt adós a jó eredménnyel a zirci lövészklub legifjabb generációja. Egyéniben a legjobb eredményt Bittmann Teréz érte el, aki légpuskában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A diákolimpián is jól teljesítő Radányi Levente-Csillag Gábor-Kiss Marcel hármas csapatban harmadik helyen végzett. Területi előselejtezőt rendező klub jogán az MTTSZ Területi Klub Zirc vegyes csapatot is indíthatott, amelyet Bittmann Teréz, Bittmann Gerda és az EMPL Pápa lövészklub növendéke, Kovacsity Igor alkotott. A fiús-lányos zirci-pápai összjáték bronzérmet termett a koronázó város csarnokának lőterén.


Az MTTSZ Területi Klub Zirc és az EMPL Pápa vegyes csapata (jobbról) harmadik helyen végzett, Bittmann Teréz (lent jobbról) egyéniben is bronzérmes lett a Tehetségkutató versenyen (Fotók: Bittmann Balázs)


A zirci sportlövők aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy Veszprém a legjobb megyék között végzett. Varjas József felkészítő edző, klubelnök elégedett a fiatalok teljesítményével, akik között voltak, akik először álltak céltábla elé idegen környezetben.


Fokozhatta az izgalmakat, hogy élő internetes közvetítés zajlott a lőtéren zajló eseményekről, de a „világháló figyelme” ellenére is nagyon szép eredményekkel rukkoltak elő a zirci lövészklub növendékei.

Kelemen Gábor