A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Dartsos, sportlövő és vízilabdázó az év sportolója Zircen


A „Zirc Város Sportjáért” ünnepségen öt kitüntetés, közöttük három egyéni díj került átadásra. Írásunkban a 2017. év sportolóit mutatjuk be.


A „Zirc város felnőtt sportolója” díjat a tavalyi évre vonatkozóan Kaufmann Krisztián darts versenyző, a „Wings” Dart Club tagja vehette át.Kaufmann Krisztián 1996-ban kezdett dartsozni. Pályafutása során háromszor volt ifjúsági, kétszer felnőtt válogatott. Ötszörös ifjúsági bajnok, míg a felnőtteknél ezüst- és bronzérmet szerzett az országos steel bajnokságon. Csapatkapitányként kétszer vezette steel kiemelt országos bajnoki címhez a „Wings” Dart Club csapatát. Kölcsönjátékosként kétszer nyert alkalmi csapataival „B” kategóriás Európa Kupát az EDU soft Európa bajnokságán. Egyéniben egy alkalommal eljutott a profik közé, legnagyobb sikere pedig a 2012-es év volt, amikor a PDC csapat-világbajnokságon első ízben részt vevő magyar egységnek tagja volt hazánk első profi darts játékosa, Bezzeg Nándor oldalán.

Kaufmann Krisztián kiemelkedő évet zárt 2017-ben, az összes sorozatot megnyerte, amelyen elindult

(Fotó: WDC)


Két évtizedes pályafutásának büszkeségfalára felírhatjuk tavalyról az Észak-Dunántúli Magyar Darts Liga harminchét fordulós versenysorozatán elért első helyezést, a Bagoly Darts Open Championship ötfordulós nyílt steel versenysorozatán elért első helyet és a Veszprém Megyei Darts Szövetség steel egyéni bajnokság nyolcfordulós sorozatának megnyerését, valamint a több mint száz fő részvételével megrendezett Vértesszőlősi Darts Openen szerzett második helyet.


Zirc város utánpótlás sportolója kategóriában két díj is kiosztásra került. Mihályfi Vendel sportlövő (MTTSZ Területi Klub Zirc) és Maser Márk vízilabdázó (Balaton Vízilabda Klub) kiemelkedő teljesítményét ismerte el az önkormányzat dísztárgy és oklevél formájában.


A 2017. év sportolói Zircen, balról: Kaufmann Krisztián, Mihályfi Vendel, Maser Márk


Mihályfi Vendel nagyon fiatalon, kilenc évesen ismerkedett meg a sportlövészettel. Akkor még csak „kóstolgatta” a lövészet tudományát, mára ezt a kezdetleges betekintést messze felülmúlta.A tavalyi évben megkoronázta már eddig is kiemelkedő sportteljesítményét. Az Országos Diákolimpia döntőjében a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, és ezt még megfejelte a legeredményesebb versenyzői cím kiérdemlésével, ami azt jelenti, hogy másodízben került Zircre a Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő által alapított vándordíj.


Mihályfi Vendel az Országos Diákolimpia legeredményesebb versenyzőjének járó serleggel és a vándordíjjal

(Fotó: archív)


Tagja volt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskola fiúcsapatának, amely a zirci lövészklub felkészítésében, légpuska húszlövéses számban az Általános- és Középiskolások Országos Bajnokságát és az Országos Diákolimpiát is megnyerte a tavalyi évben.


A sportlövő fiatalembert már nem először választották az év sportolójának Zircen, ami köszönhető annak, hogy évről évre hozza a megszokott jó formáját, sőt túl is szárnyalja azt a céltábla előtt.


Maser Márk az első vízilabdázó, aki díjat vehetett át Zirc Városi Önkormányzattól. 2015 januárjában kezdett vízilabdázni a balatonfűzfői székhelyű Balaton Vízilabda Klubnál, amikor a sikeres zirci toborzás után csoportokat indítottak a Tanuszodában. Tehetségének és szorgalmának köszönhetően már fél év elteltével bekerült a mérkőzésre járó csoportba, és annak hamar egyik fő erősségévé vált. Remek érzéke a kapus poszthoz hamar megmutatkozott, ami köszönhető volt annak is, hogy korábban fociban is a háló előtt játszott.

Maser Márk nagyon jó példa arra, hogy a Balaton „hátországából” is ki lehet emelkedni a vízi sportok terén

(Fotó: BVK)


A zirci vízilabdázó korosztálya csapatának egyik húzóemberévé vált, többek között neki volt köszönhető a gyermek „C” bajnokságban szerzett bajnoki cím, illetve a baby osztályban elért ötödik helyezés. A fejlődésének köszönhetően tavaly novemberben részt vehetett a dunántúli tehetséggondozó program edzésén, ami a korosztályos válogatottságnak felel meg ebben a korban. Itt remek véleménnyel voltak róla, így nem csoda, hogy meg is ragadt a keretben.A kitüntetéseket Ottó Péter polgármester és Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke adta át a sportolóknak.


A díjátadó ünnepségről készült tudósítás ITT, a további kitüntetésben részesülőkről szóló írás pedig ITT olvasható


A díjátadó képeit Boross László készítette.

Összeállította: Kelemen Gábor