A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Busz, vonat, vágta


Közlekedéssel és rendezvény támogatásával kapcsolatos döntések születtek a képviselő-testület augusztus 16-án megtartott rendkívüli ülésén.


A képviselő-testület döntött, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium felhívására pályázatot nyújt be a helyi közösségi közlekedés 2018. évi támogatására.


Erkölcsi támogatásukról biztosították a döntéshozók a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetséget, amely a 27-es számú, Lepsény-Veszprém vasútvonalon történő személyszállítás újrafelvételét kezdeményezi. A vasútvonal újranyitásával lehetőség nyílna Győr és Siófok között közvetlen vonat közlekedésre vagy csajági átszállással a Balaton északi településeinek elérésére.


Technika okok miatt elhalasztották a szervezők az előzetesen július 8-ra meghirdetett Bakonyi Vágtát, amely augusztus 20-án kerül megrendezésre. Az időpontváltozás okán visszavonta a testületi korábbi határozatát, s újra döntést hozott, hogy együttműködő partnerként részt kíván venni a rendezvény lebonyolításában, és 1 500 000 forinttal támogatja a megvalósulását.


Kelemen Gábor