A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Biztonságos vezetés, kapcsolatok, önkéntesség


Zirc Városi Önkormányzat kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Zirc Város Tisztviselője kitüntetést adományozta Lamszider József, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal gépkocsivezetője részére. A kitüntetés átadására a Szent István téren, az augusztus 20-ai ünnepségen került sor.


Lamszider József közel negyven éve szolgálja a várost hivatali gépkocsivezetőként. 1982-ben kezdett dolgozni az önkormányzat jogelődjénél, a tanácsnál.


„Munkája során mindig figyelt azokra, akik beültek mellé, akiket szállított. Tudatában volt – és van ma is –, hogy a biztonságos és szabályos vezetés záloga annak, hogy már ennyi ideje szolgálja Zircet, a benne lakó embereket, továbbá mindenkori kollégáit a munkájával”

– hangzott el többek között a méltatásában.

Lamszider József gépkocsivezető a kitüntetéssel az ünnepséget követően


Gépkocsivezetőként nem csak egyszerűen autót vezetett, hanem azzal együtt kapcsolatokat teremtett, kapcsolatokat ápolt, hiszen egy-egy hosszabb autóút során igyekezett beszélgetéseket kezdeményezni, kérdésekre válaszolni, hogy „gyorsabban” teljen az idő. Sok-sok testvérvárosi eseménynek is tevékeny részese volt, amikor Erdélybe, Németországba, Kárpátaljára szállította a zirci delegációkat. Számára nem okozott gondot az sem, ha külföldi – anyanyelvünket nem beszélő – vendégekért kellett érkezési helyükre menni, onnan szállítani őket városunkba, mert mindenkivel megtalálta a közös nyelvet, szót értett, segített tájékozódni, információkat átadni. Munkáját lelkiismeretesen végezte, nagyon gyakran munkaidőn kívül, a szabadidejének terhére.


Lamszider József olyan megbízható külső és belső iránytűvel rendelkezik, ami nemcsak a hazai és nemzetközi térképek útvonalain vezette őt bármely úti cél biztonságos megtalálásában, de abban is segített, hogy a rábízott információkat mindenkor megőrizze. A belé vetett bizalommal soha nem élt vissza: szakmai és emberi megbízhatósága tette őt nélkülözhetetlenné mindenki számára a város szolgálatában eltöltött közel négy évtized alatt.

Lamszider József hallgatja a méltatását Varga Zita bizottsági elnökkel és Ottó Péter polgármesterrelNem csak a munkáját törekszik a lehető legjobban végezni. Szívesen részt vesz a közösségi életben is, szabadidejét, szabadságát áldozva érte. Kevés olyan rendezvénye volt és van a városnak, amelyben ne vállalt volna munkát, ne végzett volna valamilyen tevékenységet. Ott volt a Városszépítő Napokon, takarított, szemetet szedett, fát ültetett, vagy játszótéri játékokat festett – amit éppen kellett. Szinte végig – 1991-től kezdve – tevékenyen kivette részét a Zirci BULI-k szervezéséből, lebonyolításából. Az Erdélyi Baráti Kör Egyesület tagjaként festette a túraútvonalakat itthon, Zirc környékén és Erdélyben egyaránt, mindamellett, hogy balesetmentesen, biztonságosan szállította az Egyesület tagjait erdélyi testvérvárosunkba, Barótra. De mindig ott volt akkor is, amikor ukrajnai testvértelepülésünk, Dercen táncoslábú fiataljait látta vendégül a város és az Egyesület, a Bakonyi Betyárnapok rendezvényein. Kísérte őket, játszott és sokat beszélgetett velük, amiért nagyon hálásak voltak a gyerekek.


A város intézményeiben dolgozók is számíthattak Lamszider Józsefre, aki hivatalból vagy önkéntesen segített mindenütt, ahol kellett. Volt, hogy festményeket, szobrokat cipelt egy-egy kiállításra, volt, hogy könyveket pakolt, de olyan is volt, hogy ebédet vitt a rászoruló időseknek. Szóval, a mindenki által kedvelt „Lamszira” mindig számíthatunk, akár a munkájáról, akár a civil, közösségi életről van szó városunkban

– tolmácsolták a javaslattevők gondolatait az ünnepségen.

Varga Zita bizottsági elnök átadja az elismerő oklevelet Lamszider József részére


A kitüntetést Ottó Péter polgármester és az elismerés odaítéléséről átruházott hatáskörben döntő Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke, Varga Zita adta át Lamszider József részére.


Összeállította: Kelemen Gábor