A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A biogazdálkodás és biokertészkedés fortélyai


A Zirci Zöld Természetvédelmi Önképzőkör programsorozat 2019 szeptemberében indult a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, valamint az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma közös szervezésében.


Amint a vírushelyzet lehetővé tette a rendezvények tartását, az idei év első előadását 2021. július 2-ára hirdettük. Ware Borbála gyakorló biogazda, a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke tartott előadást a biogazdálkodás és biokertészkedés fortélyairól az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának közművelődési termében. A Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület regionálisan működik, székhelye 2005 óta Hegyesden a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén van.

Az egyesület célja az ökológiai gazdálkodás népszerűsítése, elterjedésének előmozdítása, a környezettudatos gazdák összefogása, az ember és természeti környezete harmonikus kapcsolatának fejlesztése.
A programon szép számban jelentek meg azok, akik a fenntartható gazdálkodást tartják szem előtt kiskertjük művelése során.

Az előadó a környezet károsítását elkerülő, az ökológiai egyensúly kialakítására törekvő praktikákat osztott meg a hallgatósággal, többek között kitérve a „helyi” és „bio” jelzővel illetett termékek közötti különbségre is.


A Zirci Zöld Természetvédelmi Önképzőkör következő programjára 2021. augusztus 6-án kerül sor.


Szöveg: Sinigla Mónika

Fotók: dr. Kutasi Csaba