A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Beszámolókkal és projektekkel kapcsolatos döntések születtek


Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét a kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján a polgármester gyakorolja, így a képviselő-testület összehívására március 11. napja óta nincs lehetőség.Ottó Péter polgármester a szükséges döntéseket a képviselők véleményének, javaslatainak figyelembevételével hozta meg, többnyire beszámolókkal, projektekkel kapcsolatos határozatok születtek, az önkormányzati kitüntetésekről pedig már hírt adtunk korábban.


Elfogadásra került az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet Zirci Mentőállomásának 2019. évi működéséről szóló regionális igazgatói jelentés. A Zirci Mentőállomásnál a jelentés szerint problémamentesen múlt el az elmúlt esztendő. Összesen 2183 feladatot láttak el a mentőegységek, ami a 2018-as évhez képest három százalékos csökkenést mutat. A sürgős esetek többségében 15 percen belül a helyszínre érkeztek.


A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolót szintén elfogadta Zirc város polgármestere, egyúttal elismerését fejezte ki a tűzoltóság személyi állományának magas színvonalú és kiegyensúlyozott szakmai munkájáért. A tűzoltóságnak összesen 151 káreseménye volt az elmúlt évben, ebből 55 a tűzesetek száma, 86 alkalommal pedig műszaki mentésre került sor.


A Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2019. tevékenységéről szóló beszámoló is elfogadásra került. A parancsnokság működési területe 37 településre terjed ki, Zircen egy alkalommal, egy tűzesetben kellett beavatkozniuk az elmúlt év során – derül ki a jelentésből.


Az önkormányzati fenntartásban működő közművelődési intézmények is számot adtak elmúlt évi tevékenységükről. A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, valamint a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház 2019. évi tevékenységéről szóló beszámoló is elfogadásra került az elmúlt időszak döntéseinek közepette. A Reguly Múzeum esetében az intézményi küldetésnyilatkozatot is jóváhagyta a polgármester.


Folyamatban lévő projektekkel kapcsolatos döntések is születtek. A „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” című projekt első ütemének (kardosréti kerékpárút és Alkotmány utcai fejlesztés) közbeszerzési eljárása eredményeként kiválasztotta a kivitelezőt az önkormányzat és ugyanezen projekt négy részfeladata vonatkozásában megtörtént a mélyépítési műszaki ellenőrzési feladatok ellátására beérkezett ajánlatok elbírálása is.


Döntés született a „Zirc – Zöld város a Magas-Bakonyban” című projekt ismételt közbeszerzési eljárásának lefolytatásában, valamint a “Regulyverzum” projekt Kubinyi Ágoston Program támogatásával megvalósuló informatikai eszközeinek beszerzésére lefolytatandó közbeszerzési eljárásban közreműködő közbeszerzési szakértő kiválasztásáról is.


A szintén a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházhoz kapcsolódó, „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” című projekt mobiliák beszerzésére irányuló nyílt közbeszerzési eljárása viszont eredménytelennek bizonyult.


Jóváhagyásra került, az ugyancsak a „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” projekt részét képező, városközponti parkoló kivitelezőjének kiválasztására irányuló nyílt közbeszerzési eljárást megindító felhívás és közbeszerzési dokumentáció.


A polgármester, a képviselő-testület véleményének figyelembevételével, az „Iparterület infrastrukturális fejlesztése” című projekt esetében a kötelező tájékoztatási és nyilvánossági feladatok ellátásáról, valamint a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola épületenergetikai fejlesztését célzó projekt támogatási szerződés módosításához szükséges energetikai szakértői közreműködésről is döntést hozott.


Kelemen Gábor