A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Belülről is megújul a múzeumi épület, kávéház létesül


A képviselő-testület rendkívüli ülésén kiválasztotta a kivitelezőt a Reguly-múzeum épületének belső felújítására, vendéglátóegység kialakítására.


Komplex turisztikai fejlesztésre 418 507 450 forintot nyert el önkormányzatunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A projekt első ütemében a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház főépületének és utcai szárnyának belső felújítására, múzeumi kávéház létrehozására, az állandó kiállítás megújítására kerül sor.


A fejlesztés kezdetét veszi, Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete kedden rendkívüli ülést tartott, melyen a projektre kiírt közbeszerzési eljárást eredményesnek nyilvánították a döntéshozók és az ajánlattevők közül a MIN-TECH Kft. választották ki a munka elvégzésére.

Az elmúlt évek során külsőleg megszépülő Reguly-múzeum belülről is más képet fest majd, új kiállítás, kávézó várja a látogatókat a projekt megvalósulását követően (Fotó: archív)


A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház „Utazás az ismeretlenbe” című állandó kiállítása a munkálatok ideje alatt szünetel, és a belülről is megszépülő épületben, egy „új ismeretlennel” várják majd a látogatókat a fejlesztést követően. Most szombati „Finisszázs” rendezvényükön a kulturális programok közepette emléket állítanak az eddigi Reguly-kiállításoknak és bemutatják a múzeumépület, valamint az új állandó kiállítás terveit.


Kelemen Gábor