A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Bélás diák alkotása a rendőrségi címer


A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjának az alkotását választotta a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos címeréül. Pályázatot írtak ki, a díjátadóra a tanévnyitó ünnepségen került sor.


Szebben nem is kezdődhetett volna az új tanév Fortuna Fanni számára, hiszen az ő alkotása mellett tette le a voksát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a logópályázatukra beérkezett pályamunkák közül. A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos címereként fogja felhasználni a nyertes művet.


A díjat Csizmadia Zoltán rendőr százados és Bakler Zoltán rendőr őrnagy adta át a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepségén. Elismerésben részesítették a felkészítőt, Orsós Erzsébet festőművész-tanárt is.


A díjátadást követően: Csizmadia Zoltán százados, Bakler Zoltán őrnagy, Fortuna Fanni, a díjnyertes alkotás készítője, Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő és Orsós Erzsébet felkészítő tanár (Fotó: Radics Péter)


Fortuna Fanni végzős tanulója az iskolának, az alkotást pedig a nyári szakmai gyakorlat keretében készítette el. Azt mondja, mindig igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a munkáiból, de nem gondolta volna, hogy az ő tervét fogják végül kiválasztani. Különleges érzés számára, hogy ekkora nyilvánosságot kap az alkotása, egy rendőrségi címerben látható majd viszont. Egyetemre készül, és úgy látja, a továbbtanulásnál is hasznát veheti a pályázati eredménynek.


Fortuna Fanni, a díjnyertes alkotás készítője


A megkötés a pályázat kiírója részéről a formai szempontok mellett annyi volt, hogy vegyüljenek bele az alkotásba a közlekedési baleset-megelőzéshez, illetve Veszprém megyéhez köthető szimbólumok. A legjobbnak ítélt alapötletet a rendőrség igényeinek megfelelően még tovább alakítgatták, s így jött létre a tervből a hivatalos címer. A nyertes pályázó jutalma célirányos volt, egy digitális rajzpadot vehetett át a tanévnyitó ünnepségen.


A logópályázat nyertes alkotása, melyet hivatalos címereként használ a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (Forrás: III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és AMI)


Földváriné Lajtafalvi Katalin művészeti intézményvezető-helyettes elmondja, a pályázati felhívásra több diákjuk is készített alkotást a nyári szakmai gyakorlat keretében, mintegy tizenöt tervet küldtek be az iskolából. Kiemeli, hogy már régóta együttműködnek a rendőrséggel, s ez a partneri kapcsolat a továbbiakban is folytatódik, októberben várhatóan közre fognak működni egy rendőrségi programsorozat logótervezésében is.


Kelemen Gábor