A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

BEFEJEZŐDÖTT A "ZIRC - ZÖLD VÁROS A MAGAS-BAKONYBAN" PROJEKT - SAJTÓKÖZLEMÉNY


2023. augusztusában a szemléletformáló programok befejezésével lezárult Zirc Városi Önkormányzat „Zirc – zöld város a Magas-Bakonyban” című, TOP-2.1.2-16-VE1-2017-00002 azonosító számú projektje, mely összesen 225 millió Ft vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósulhatott meg.


Zirc, mint a Magas-Bakony központi települése, járásszékhely városa jelentős szerepet tölt be mind a helyben lakók, mind pedig a járás többi településén élők, valamint ide látogatók életében. A város központi tere, a Rákóczi tér részben már az elmúlt évtized során felújításra, átalakításra került, a Zirci Ciszterci Apátság előtti rész azonban korábban nem került sorra. Jelen projektünk egyik elemeként ezen térrészt újítottuk meg: az Apátsághoz és a városközponthoz illő gyalogutak, pihenőterületek épültek, ivókút létesült, utcabútorok kerültek telepítésre. Revitalizáltuk a zöldfelületeket, új, intenzív növénybeültetésekkel alakítottunk ki látványos, esztétikus környezetet, új pihenő- és találkozóterületet biztosítva ezzel a helyi lakosságnak és az ide látogatóknak egyaránt.


Projektünk másik elemeként, gazdaságfejlesztési céllal helyi termelői piac került kialakításra a városközponthoz közel, a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház hátsó udvarában. Itt a helyi és térségi termelők megfelelő körülmények között tudják terményeiket értékesíteni, és a helyi lakosság is hozzájuthat a helyi termékekhez a rövid ellátási láncon keresztül. Ehhez kapcsolódóan különböző marketing elemeket fejlesztettünk, honlap készült (www.zircipiac.hu), videóspotokat gyártottunk, szórólapok és egyéb reklámeszközök készültek. Együttműködő partnerünk, a Vidéken „Bénázók” Egyesület révén minden szombaton délelőtt sikeresen működik a piac.


Annak érdekében, hogy a lakosság és az érintett termelők is jobban bevonásra kerüljenek a projektbe, komplex szemléletformáló kampányt valósítottunk meg, mely során bemutatásra kerültek a helyi termelők, termékek, ezek előnyei a mindennapokban, illetve a vidéki élet előnyei is népszerűsítésre kerültek. Emellett közbiztonsági, közlekedésbiztonsági elemekkel is bővítettük a programsorozatot.


További információ:

www.zirc-projektek.hu

Varga Gábor projektmenedzser – palyazat@zirc.hu


A sajtóközlemény PDF formátumban