A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Barátok közé került a Bányász-kupa


Nyolcadik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Bányász Emlékkupa teremlabdarúgó-tornát. A versenynek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott helyet.

Városlődről vándorolt vissza a vándorserleg Zircre, melyért ezúttal öt csapat szállt harcba. A megszokottól eltérő alacsonyabb részvételi arány ellenére a torna nem vesztett a színvonalából, küzdelmes, nem utolsósorban sportszerű mérkőzéseket láthatott a közönség.


Az alapszakaszban körmérkőzéses rendszer érvényesült, azaz mindenki játszott mindenkivel, majd ezt követték a helyosztók az 1-2. és a 3-4. helyezett között. A bronzmeccset a Péntek FC nyerte a Fiatalok fantázianevű csapat ellen, a döntőben pedig a több korábbi Bányász Emlékkupa-győztes játékost soraiban tudó Barátok FC 2:1 arányban diadalmaskodott a többek között négy apa-fiú párost, testvérpárt is felvonultató Családok csapatával szemben.


A torna-győztes Barátok FC a vándorserleggel. Álló sor, balról: Hoffer Ákos, Baumann Csaba, Peng Mátyás, Hoffer Levente. Középen: Simon Dávid, Pilise Zsolt, Káplár Patrik. Elöl: Ifj. Hoffer Ákos


A VIII. Bányász Emlékkupa végeredménye: 1. Barátok FC, 2. Családok, 3. Péntek FC. A helyezett csapatok dísztárgyat és Zirc Város Polgármesterének oklevelét vehették át az eredményhirdetésen. Különdíjak is kiosztásra kerültek, a „Gólkirály” tíz találattal Nagy Márton (Péntek FC) lett, a „Legjobb mezőnyjátékos” elismerésben Hoffer Levente (Barátok FC) részesült, míg a „Legjobb kapus” címet ifj. Budai Attila (Családok) érdemelte ki.

Kelemen Gábor