A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Bakonyi erdő az Andrássy úti korzón


Első helyen végzett a Nemzeti Vágta standversenyében Zirc


Városunk – mint az egyik elővágtát rendező település – ismét lehetőséget kapott a Nemzeti Vágtán való részvételre. Zirc a Bakonyi Vágta főszervezőjével, a Tündér Farmmal közösen jelent meg a nagyszabású fővárosi rendezvényen.


Míg tavaly inkább a lovasok sikereinek örülhettünk, idén a turisztikai imázsképével emelkedett ki városunk: a Bakonyi Vágta standja 71 település közül az első helyet szerezte meg a versenyben! A sikerért megdolgoztak a közreműködők, mindenki hozzáadta a magáét, és a sok szép ötletből végül egy olyan látvány kerekedett a Világörökség részét képező Andrássy útra, amely méltán nyerte el a zsűri tetszését. A résztvevők egy kis erdőt is odavarázsoltak az aszfaltra, a felállított vadlesről pedig bakonyi életképek tárultak a látogatók elé egy fotókkal „felszerelt” távcső segítségével.


Lehet mondani tehát, hogy már ekkor jók voltak a kilátások, és mindezt a végeredmény is visszaigazolta. A bakonyi kovácsműhely ezúttal is megnyílt a budapesti korzón, a sétálókat harmonikaszó fogadta, lehetett vágtázni a falovon (amely zirci volt, nem trójai), hagyományőrző viseletbe bújt hölgyek sürgölődtek a sátor körül, és nyereményjáték is várta az érdeklődőket.

Ivanovics Imre muzsikál az Andrássy úti korzón a Bakonyi Vágta erdővel benőtt standja előtt

A nemzetünk lovas hagyományait őrző versenyen a Zirc színeiben induló Takács Zsolt harmadik helyen végzett az előfutamban. A térségből Csetény szintén harmadik helyen zárta a saját futamát.

Zirc lovasa készülődik a futamra a Hősök terén


„Vágtázó” csapatunk fáradtan, de elégedetten tért vissza a hosszú hétvégéről. Megmutatták a „nagyvilágnak” közvetlen környezetünk értékeit, szépségeit, a standok versenyében elért első helyezés pedig arra ad okot, hogy a sok munka után most egy kicsit hátradőljenek a nyeregben.

Kelemen Gábor