A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A BAKONY A VILÁG KÖZEPE – a Nemzeti Vágta Korzón KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!!!


Szeptember 15-16-án részt vesz városunk a XI. Nemzeti Vágtán, Budapesten – Csetény, Porva és Bakonyszentkirály – a Bakonyi Vágta győztes településekkel karöltve egy közös, "A Bakony a világ közepe" elnevezésű standon az Andrássy úti Vágta Korzón.


A közös kiállítás célja, hogy a "bakonyikumként" ismert népi értékek, hagyományok, lovas kultúra elemei egy egységet képezve, a vidéki élet múltját, mindennapjait és hangulatát színvonalasan megjelenítsék a Vágta Korzón. A tervezett installáció egy falusi porta bemutatása, amelyben jelen lennének azok az aktivitások, amelyek a bakonyi vidéki életet látványosan és interaktívan szemléltetik. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetősége lesz a régi népi élet mozzanataiban részt venni, annak a világnak jellegzetes kincseit megízlelni. Idén is velünk lesz „Opi” látványkovács kedves feleségével, így a jó hangulat is garantált.


Szeretettel várunk és látunk ott Benneteket is!


Szurkoljunk együtt a bakonyi lovasoknak és a bemutatkozó bakonyi településeknek!


A Hősök terén, szombaton a 2. futamban Csetény képviseletében Vörös József Csipa nevű lovával, a 4. futamban Porva képviseletében Schvarzenbart Bálint Gidrán nevű lovával, a 8. futamban Bakonyszentkirály képviseletében Kövesdy István Rubin nevű lovával és a 10. futamban Zirc képviseletében Molnár Gyöngyi Ricardó nevű lovával száll versenybe!


A Kishuszár Vágtán Csetény színeiben Vörös Tamara, Zirc színeiben pedig Rigó Lotti indul.


NYEREGBE BAKONY!!! HAJRÁ BAKONY!!!!!

Hevesiné Németh Mariann

turisztikai referens