A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Bajnoki cím és dobogós helyezések az országos bajnokságon


Kiemelkedően szerepeltek az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület versenyzői a közelmúltban lezajlott Országúti Országos Bajnokság futamain.


Az eredményekről Galaczi Miklós csapatkapitány számolt be, aki elégedett a teljesítménnyel, mint mondta, ennél jobban nem is sikerülhetett volna az országos bajnokság az egyesület számára. Szöllőssy Eszter a WU19-es korcsoportban kettős győzelmet könyvelhetett el, a debreceni egyéni időfutam-győzelem után nem sokkal később a mezőny OB-t is megnyerte.

Szöllőssy Eszter a dobogó legfelső fokán a debreceni győzelmet követően


Az országúti mezőnyversenyeknek Ibrány és Tamási adott helyszínt, a 30 fok feletti hőmérséklet is nehezítette a versenyzők életét.

Ez sem gátolhatta meg azonban, hogy a zirci kerékpáros egyesület tagjai közül többen is dobogós helyezéssel térjenek haza a futamokról.

Utánpótlás kategóriában Orosz Lili és Zsankó Petra egyaránt második helyezést ért el a korcsoportjában és Balogh Zsombor negyedik helye is nagyon szép eredménynek mondható. Az ifjúsági versenyzők között Kiss Kata és Kiss Ádám is tisztességesen helytállt a versenyen. Szintén az országos bajnokságon, Master kategóriában dr. Nagy Ákos hatodik, Galaczi Miklós a kilencedik helyen végzett. Az Ibrányban megrendezett utánpótlásversenyen újabb aranyérem született az egyesület részéről, Orosz Lili elsőként ért célba korcsoportjában.

Orosz Lili mutatja az első helyezésért kiérdemelt trófeát az ibrányi utánpótlás-versenyt követően

A versenyszezon az egyesület számára lezárult, az elkövetkezendőkben már csak olyan megmérettetésekre kerül sor, melyeken szabadon választva vehetnek részt a versenyzőik. Két hét múlva egy külföldi edzőtáborban erősíthetik az összetartást az Acél-Vakond bringásai.


Fotók: Facebook / Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület

Cikk: Kelemen Gábor