A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az óvodások voltak a legaktívabb olvasók


December elején hirdette meg Hóolvasó elnevezésű olvasópályázatát a Békefi Antal Városi Könyvtár tizennégy év alatti gyermekek számára. A pályázat lezárult, a szervező intézmény kihirdette az eredményeket.


– Huszonkilenc gyermek összesen 289 kötetet olvasott el, illetve hallgatott meg szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában. Idén az óvodások voltak a legaktívabbak, a nevezők száma és az általuk kölcsönzött könyvek számának tekintetében is – számolt be a pályázatról Jámbor Adrienn, a Békefi Antal Városi Könyvtár olvasószolgálatos munkatársa.


A könyvtár szellemiségének megfelelően fontosnak tartja, hogy ösztönözze a gyermekeket az olvasásra. Vallják, hogy erre napjainkban egyre nagyobb gondot kell fordítani. Az olvasópályázatok is fejlesztik a gyermekek szókincsét, bővítik ismereteiket, gazdagítják érzelem- és képzeletvilágukat. A pályázók saját ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő témájú és hangulatú könyveket választhattak a szépirodalmi gyűjteményből.


A Hóolvasó pályázat helyezettjei: Óvodások: 1. Kiss Botond, 2. Kiss Bertalan, 3. Bartus Milli Anna. Alsó tagozatosok: 1. Bartus Marcell, 2. Konc Luca Csilla, 3. Tóth Barna. Felső tagozatosok: 1. Palánkai Hanna, 2. Varga Lívia és Kutasi András (holtversenyben).


A legjobb olvasók elismerő okleveleket és ajándékokat vehettek át. A díjakat az „Együtt a könyvtárért” Alapítvány, a „Gyűszűkék” Foltvarró Klub és Tóth Erika ajánlották fel.

Az óvodás kategória első két helyezett testvérpárja, Kiss Botond és Kiss Bertalan édesanyjukkal, Kiss Gabriellával, aki a sok-sok mesét felolvasta gyermekei számára (Fotó: Horváth Norbert)

A könyvtár köszönetét fejezi ki minden pályázónak, valamint szüleiknek, nagyszüleiknek, akik az olvasás és könyvek iránti szeretetükkel jó példát mutatnak gyermekeiknek, unokáiknak. Ezúton is kérik a szülőket, nagyszülőket, hogy továbbra is töretlenül bátorítsák gyermekeiket, unokáikat az olvasásra, ami örömteli tevékenység, megmozgatja egész lényüket.