A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az összefogás szép eredménye


Pergolát vehettek birtokba diákok, pedagógusok a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületének udvarán.


Az összefogás szép eredményének nevezi a frissen elkészült létesítményt Burján István iskolaigazgató, és ki is fejti, hogy miért: – Még a tavalyi évben határoztuk el Szőnyegi János kollégámmal, barátommal és a szülőkkel, hogy itt egy játszóteret alakítunk ki, ennek első lépcsőjeként pedig egy pergolát fogunk megépíteni. Első körben megkerestük a Verga Zrt-t, akik felajánlották a faanyagot, egy másik cég pedig összefűrészelte. Vajda Krisztián volt az, aki a munka nagy részét vállalta, megmunkálta a felvágott fát, majd karbantartónk, Holczinger Ferenc és Magyar Péter segítségével összeállították. Itt szeretném megköszönni Zirc Városi Önkormányzat segítségét, amely az aljzatburkolat költségeit állja. Hozzátenném továbbá, hogy a szülők, a Szülői Munkaközösség és a Reguly Iskoláért Alapítvány hathatós támogatásával valósult meg iskolánknak ez a kis projektje.


Burján István igazgató és Barcsai Beatrix megbízott igazgató-helyettes örülnek, hogy az összefogás szép példájaként elkészült a pergola


A pergolát tehát még komfortosabbá teszik, de már birtokba vehették a diákok, padot is becipeltek, vidáman elhelyezkedtek rajta, akinek nem jutott hely az ülőkén, az sem szomorkodott, jól érezte magát ezen a kis szigeten, amely pihenésre, tanulásra is alkalmas.


– Arra nagyon jó lesz ez a pergola, hogy rajzórát, énekórát, vagy akár nyelvórát is kint a szabadban lehessen megtartani – mondja Barcsai Beatrix megbízott igazgató-helyettes. Hozzáteszi, a gyerekek máris birtokba vették, nagyon szívesen töltik itt az idejüket délután is.


Boldogan vették birtokba a diákok tanítójukkal a kültéri „kuckót”


Kelemen Gábor