A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az orvosi ügyelet igénybevételének szabályai


ZIRCI JÁRÁS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT

KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELET

Székhely: 8420 Zirc, Ady E. u. 3., Telephely: 8420 Zirc, József A. u. 17-19.Tisztelt Zirc járásban élő lakosok!Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi alapellátási eljárásrend szerint a központi orvosi ügyelet az alábbi szabályok figyelembe vételével vehető igénybe:


Minden központi ügyeleti ellátást igénylő megjelenésénél először kötelező lázmérés történik!


Lázas betegek személyes megjelenése továbbra sem lehetséges. Amennyiben ez az állapot fennáll, abban az esetben a 112-es telefonsbzámon kell segítséget kérni. A beteg állapotától függően vagy távkonzultáció jön létre és a mentő kapcsolja a Zirc járási alapellátást ellátó központi orvosi ügyeletet. Önök az ott szolgálatot teljesítő ügyeletes orvossal fognak beszélni, vagy ha az állapot súlyos, akkor mentőegységet küldenek. Jelenleg az alapellátási ügyeleten távkonzultációra kizárólag a mentőszolgálat diszpécser központján keresztül van lehetőség, melyet kötelesek az Önök részére biztosítani, ha erre szükség van. (Próbálunk egyéb távkonzultációs lehetőségre megoldást találni.)


Az ügyeleti váróban egyszerre 2 főnél több személy nem tartózkodhat. (Sajnos kettőnél több ellátandó személy esetén a rendelő előtt a szabadban kell várakozni, egymástól legalább másfél méteres távolságban.)


Az ügyeleten való megjelenés kizárólag maszkban történhet. Kísérő személy lehetőség szerint a rendelőbe ne jöjjön be, kint várakozzon, beteg kisgyermek 1 kísérővel érkezzen.


Kérjük Önöket, hogy az ügyeletet továbbra is kizárólag halasztást nem tűrő esetekkel keressék.


Továbbá kérjük Önöket, hogy továbbra is nagyon fegyelmezetten kezeljék ezt a rendkívüli helyzetet. Viseljenek maszkot, tartsanak kellő távolságot, gyakran mossanak kezet és legyenek nagyon türelmesek!


Megértésüket köszönjük!


Jó egészséget kívánnak az alapellátási ügyelet dolgozói!
Némethné Dr. Kovács Hajnalka

ügyeletvezető orvos

Nagyné Fáró Katalin

intézményvezető