A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az óriásbábok után a Mikulás is megérkezett


Rendhagyó módon, szabadtéren tartották az idei évben a városi Mikulás-ünnepséget. A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház udvarán egy zenés mesejátékra került sor óriásbábok közreműködésével, „Télapó és rosszcsont krampuszai” címmel.


Sok gyermek eljött szülei kíséretében a rendhagyónak mondható Mikulás-várásra. A múzeum udvarán fáklyák lobogtak, forró teát lehetett kortyolgatni, akinek kedve tartotta, megtekinthette a közösségi munka eredményeként létrehozott 5. Zirci Mézeskalács-falut.


Két krampusz lépett színpadra, de a Mikulás még sehol… A gyerekek azonban tettek annak érdekében, hogy mihamarabb megérkezzen a várva várt kedvenc, ügyesen fejtették meg a találós kérdéseket, nem dőltek be a szóvicceknek, és bizony urai voltak a helyzetnek akkor is, amikor a virgácsos páros el akarta hitetni velük, hogy a színpadra lépő Törpapa a Télapó.

Nem tévesztette meg a gyerekeket a fehér szakáll és a piros ruha, nagyon jól tudták, hogy kivel van dolguk


Bár nem borult fehérbe a táj, mégis felépítették együtt a hóembert, majd amikor megszólalt Rudolf dala, hirtelen egy rénszarvas is ott termett, hogy sétakocsikázásra vigye a színpadra lépő aprónépet. A gyerekek nagy örömére végre a Mikulás is megérkezett hosszú útjáról csengettyűs pásztorbotjával, hogy átadja szeretetét és a zsákjában rejlő kis ajándékokat.

A vidám, zenés mesejáték során egy óriás hóembert is felépítettek közösen

Aktívan kivették a részüket a gyerekek a műsorból, el is jött hozzájuk a Mikulás (Fotó: Tóth Máté)

A program a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB főszervezésében, az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány helyi Civil Alap támogatásából valósult meg.


Kelemen Gábor