A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az iskolai közösségre tette fel az életét

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Kovács Csilla, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa.


Kovács Csilla friss diplomásként 1989-ben kezdett tanítani történelem-földrajz szakos tanárként a III. Béla Gimnáziumban,

és azóta is ez az egyetlen munkahelye.


Diákmozgalmat segítő tanárként számos alkalommal az egész iskola közösségi életét szervezte. A lelkiismerettel végzett oktatás mellett nemcsak segítette a tanítványait, hogy sikereket érhessenek el a különböző sportnapokon, vetélkedőkön, hanem

példát mutatva ő is erősítette a csapatot.

Kovács Csilla a „Zirc Város Közoktatásáért” szakmai kitüntetéssel a Városházán

Életét végigkísérte a számtalan továbbképzés, tudásának folyamatos fejlesztése.

Mindkét tantárgyában érettségiztethet emelt szinten, javít történelem emelt szintű érettségi dolgozatokat is. Osztályfőnöki munkaközösség-vezetőként mentorálja a kezdő osztályfőnököket, szaktanárokat, segíti őket az iskola programjaiban a ballagás lebonyolításától az osztálykirándulásokig.


Kilépve az iskola falai közül többnapos kirándulásokat szervezett osztályainak vagy az egész iskolának Európa számos országába. Tanulmányutakat, külföldi diákokkal közös projekteket is lebonyolított. A COVID-időszakban digitális tananyagait jó hírnévnek örvendő veszprémi iskolák is átvették. Az idei tanév országos történelem versenyén harmadik helyezést ért el az egyik tanítványa.

Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő méltatta Kovács Csilla pedagógus érdemeit

Tizenhat évig volt az iskola ifjúságvédelmi felelőse, szoros kapcsolatot alakított ki a gyermekvédelem rendszerébe tartozó intézményekkel. Kiépítette az iskola közösségi szolgálatának „kínálatát”. Részt vett véradásszervezésben és karitatív feladatokban is. A kollégium nevelőtanáraként közel tíz évig óraadóként dolgozott és érettségiztetett a zirci szakképző iskolában. Éveken át tanított a felnőttképzés különböző típusaiban, részt vett uniós projektekben és az Európa Kulturális Fővárosa programban is.


Munkássága legnagyobb sikereként élte meg, hogy nagyon sok tanítványa követte a nyomdokait,

lett történelem-, földrajz-, vagy éppen történelem-földrajz szakos tanár, később saját kollégája. Sok-sok diákja felvételizett sikerrel különböző egyetemekre, nemzetközi tanulmányokra, és vissza-vissza térnek hozzá beszámolni az eredményeikről.


Összeállította: Kelemen Gábor