A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az iskola rendőre közterületen és felderítésekben is kiemelkedik

A város közbiztonsága érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2022. év Zirc Város Rendőre” díjat adományozta Poltné Szakács Anett rendőr törzszászlós részére.


Az elismerő oklevél átadására a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepélyes állománygyűlésén került sor. A díjat Ottó Péter, Zirc város polgármestere adta át, Dékány Balázs rendőr ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány pedig gratulált a kitüntetett rendőrnek.


A benyújtott javaslatban kiemelték, hogy Poltné Szakács Anett több mint húsz éve tartó szolgálata során a feladatait mintaszerűen, példaértékűen hajtja végre, a szakmai fejlődése érdekében pedig folyamatosan képezi magát.

Az elmúlt évben a köz- és közlekedésbiztonság fenntartása érdekében folytatott intézkedési aktivitása – melynek jelentős része Zirc városához köthető – a rendőrkapitányság teljes személyi állománya tekintetében is kiemelkedő, ezzel jelentősen hozzájárul a lakosság biztonságérzetének fenntartásához.

Poltné Szakács Anett rendőr törzszászlós a Zirc Város Rendőre elismerő oklevéllel a Városházán, nem sokkal azután, hogy átvette a kitüntetést Veszprémben

Hangsúlyozták továbbá, hogy

a mindenre kiterjedő, alapos munkájának is köszönhetően a közterületi intézkedéseinek az eredményessége kimagaslónak mondható. Olyan szintű kapcsolatrendszerrel rendelkezik, hogy az általa szolgáltatott információkkal több esetben hozzájárult a bűnügyi felderítéshez, példaként kiemelték egy betöréssorozat felderítését.


A társszervek képviselőivel, az együttműködő partnerekkel, a lakossággal, a más szakterületekkel való kapcsolattartása, illetve annak minősége révén méltó módon képviseli szervezeti egységét, a rendőrőrsöt, a feletteseivel tisztelettudó, a kollégáival pedig segítőkész.


Iskolarendőri feladatokat is ellát. Sikeresen elvégezte az alapfokú DADA oktatói tanfolyamot, így már tematikus tanórákat is tart az iskolában. Több alkalommal vett részt előadóként nyári táborokban, vállalt jelentős szerepet kerékpár-regisztrációs program végrehajtásában.


„Poltné Szakács Anett példaként állítható a rendőri állomány elé mind a hivatásában, mind a magánéletében tanúsított magatartásával”

– áll a díjazott törzszászlós méltatásában.

Ottó Péter polgármester gratulál Poltné Szakács Anettnek, mellette Dékány Balázs vármegyei rendőrfőkapitány

(Kép forrása: Rendőrség)


Összeállította: Kelemen Gábor