A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az embereket gyógyítani és képviselni


Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül a Zirc Város Díszpolgára címet adományozta dr. Horváth Sándor Árpád orvos részére.


Dr. Horváth Sándor Árpád – aki orvosi hivatása mellett Zirc város alpolgármesteri tisztségét is betölti – 1952. október 26-án született Budapesten. A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet orvos-igazgatója, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa.


Az általános iskola elvégzése után Győrben, a Bencés Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait. A budapesti Semmelweis Egyetemen 1980-ban általános orvosi diplomát szerzett. 1985-ben sebészeti, 1994-ben traumatológiai, 2007-ben mozgásszervi rehabilitációs szakvizsgát szerzett. 2002 és 2007 között a zirci kórház igazgatója volt. Sokat tett és dolgozott azért, hogy a Mozgásszervi Rehabilitációs épület megépülhessen.


Három lánygyermek édesapja, akik közül Bea fogorvos, Rita szülész-nőgyógyász orvos, Janka formatervező mérnök. Két unokája van. Folyamatosan részt vesz a helyi közéletben, a rendszerváltás óta egy ciklus kivételével tagja a zirci önkormányzati képviselő-testületnek, jelenleg a képviselők egybehangzó támogatásával Zirc város alpolgármestere. Az Erdélyi Baráti Kör Egyesület és a „Zirci Zeneiskoláért” Alapítvány elnöke volt, zenélt a Zirci Fúvószenekarban.


A díszpolgári címet Ottó Péter polgármester és Lingl Zoltán, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke adta át dr. Horváth Sándor Árpád részére az augusztus 20-ai ünnepségen.

Kelemen Gábor