A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Az adományozás ezer szálát mozgatták meg

A Zirci Római Katolikus Plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport számára nagyon fontos, hogy állandó kapcsolatban legyen a nehéz helyzetben élő családokkal, egyedül élőkkel, támogatói révén segítse őket.


Az idei esztendő is ennek jegyében telt el, és ezúttal is minden szálat megmozgattak az adventi időszakban, hogy szebb legyen a rászorulók ünnepe. A jótékonysági akciók hosszú soráról Ulrich Józsefné csoportvezető számolt be.


A Balázs-Fa 2001 Kft. részéről Balázs István és Balázsné Benkő Erzsébet, a Fa-Piac Magánerdészeti Kft. képviseletében Tátrai Gábor tűzifaadománnyal segítette a családokat. Már kilencedik éve támogatja a karitászt a „Zirci Anonim Angyal”, az általa adományozott nyolcvan darab csomagot egy kedves hangú üzenettel együtt adták át a rászorulóknak. A Vezir-Hús Kft. disznótoros csomagokkal járult hozzá az adományokhoz, Hoffer Ervin és felesége, Hofferné Jeskó Friderika jóvoltából pedig burgonyát vihettek haza. A Henkel Magyarország Kft. tisztító- és tiszálkodási szerei tovább bővítették a csomagok tartalmát.

Ulrich Józsefné csoportvezető az adománnyal, amelyet azóta kiosztottak a rászorulóknak

A zirci karitász az idei évben is csatlakozott a templomi gyűjtéshez és egy új kezdeményezéssel is előálltak: jótékonysági futást szerveztek.

Az akciók során felajánlott és a pénzadományból vásárolt tartós élelmiszereket nyolcvan nehéz körülmények között élő családnak, egyedül élőnek osztották ki három közösségi munkát végző diák segítségével. Az osztás napján a karitász számára adományozott játékokból is válogattak és vihettek a rászorulók.


A segítőszándék a gyerekekben is megmutatkozott: a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola hittanos diákjai, valamint a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 9.a és 11.a osztályos tanulói „Angyalbatyu” csomagot készítettek a nehezebb körülmények között élő családok gyermekeinek, amit személyesen adtak át.

Az általános iskolások és a helyi gimnázium diákjai is örömet szereztek nehezebb sorsú gyermektársaiknak

A karitász csoport tagjai a Szent Bernát Idősek Otthona lakóira és a zirci kórházban maradt betegekre is gondoltak és szaloncukorcsomagot vittek nekik karácsony hetében. Ulrich Józsefné hangsúlyozza, ez esetben nem az adomány mértéke, hanem az odagondolás jó érzése a fontos.


A csoportvezető ezúton is köszönetét fejezi ki minden támogatónak és adományozónak, egyben áldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket kíván karitász-társaival együtt Zirc minden lakójának.


Cikk: Kelemen Gábor

Fotók: Karitász