A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Aranytulipánoktól virágzó óvodás sportnap


Fekete hollók szálltak le a zöld gyepre, s mozdulatlanul nézték, ahogy a kisgyermekek szinte szárnyakat kapnak a játékos mozgás örömétől. Negyedik alkalommal került megrendezésre az ovisok közötti játékos vetélkedő, a „Hangyaboly Sportnap”.


Nem véletlen a rendezvény neve, hiszen

több száz gyermek lepte el egyszerre az Alkotmány utcai sportpályát, a házigazda zirciek tíz csapata mellett Bakonyszentkirályról, Dudarról, Csetényből, Borzavárról és Lókútról érkeztek óvodások, hogy játékos formában vetélkedjenek egymással, s tovább erősödjön a térség nevelési intézményei közötti kapcsolat.

Felkészültünk a kánikulára, jöhetnek a játékos feladatok!


A szervező Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde részéről Kovács Mónika intézményvezető köszöntötte a pályára felvonuló csapatokat. Virágból hajtott ki a virág, mondhatnánk, hiszen az idei sportnap felelőse a Kankalin csoport volt, óvodapedagógusa, Takács Tünde az „Aranytulipán” című mesét álmodta meg a forró nyári délelőttre. A történet cselekményének megfelelően került kialakításra az akadálypálya. Közös tornával melegítettek az ovisok, s kísérőik, majd elindultak a népmese sport által valósággá vált világába.Minden feladat teljesítését követően egy aranypénzt kaptak a csapatok, melyet borítékban gyűjtöttek. Miután teljesítették az összes próbát, az aranypénz aranytulipános kitűzővé változott, amit büszkén viseltek a gyerekek, s a megérdemelt – szintén arannyal ékesített – emléklap sem maradhatott el a Hangyaboly Sportnapon résztvevő csapatoknak.

A lókúti óvodások, akár a profi focisták, névvel ellátott egyenpólóban teljesítették a feladatokat


A sportolás után jól esett a frissítő az árnyas ligetben, melyet nagy gonddal készített elő a szervező intézmény. Kiterítették a piknikplédeket, dinnyét eszegettek, teáztak, s megkapták a müzliszeletet is, mellyel a Zirc-Coop Zrt. szerzett örömet a gyerekeknek. A „Zirciek az Óvodás Gyermekekért” Alapítvány az eszközállománnyal támogatta a rendezvényt.


A csetényi óvodások máris kitűzték az aranytulipánt, s büszkén mutatják az emléklapot


Egyszer volt, hol nem volt… – ez a mese véget ért, de igaz volt: a közös sportolás élményével, az újbóli találkozás reményében váltak el egymástól az óvodák.

Kelemen Gábor