A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Április 3-ig még támogathatja aláírásával a nemzeti kisebbségek védelmét!


Február elején tettük közzé a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezésről szóló felhívást, amely többek között a határon túli magyarok jogainak védelmére is irányul.


Jelenleg ugyanis nincs az Európai Unióban olyan szabályozás, amely az őshonos kisebbségek nyelvi és kulturális jogait védi. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a kezdeményezéssel, még szükség van a támogató aláírásokra, melyeket a www.jogaink.hu oldalon lehet megtenni április 3-ig.


Erdélyi testvérmegyénk és testvérvárosunk képviselői levélben fordultak önkormányzatunkhoz, melyben kérték városunk polgárainak segítségét is. „A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójával (FUEN) közösen elindította a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, a Minority SafePack-et. Célunk európai uniós védelmet biztosítani az őshonos nemzeti kisebbségek számára. Azt kérjük, hogy az EU fordítson nagyobb figyelmet a kisebbségvédelemre, biztosítson anyagi forrásokat az anyanyelvhasználatra, ismerje el a regionális és kisebbségi nyelvek létét és fontosságát, támogassa a jó gyakorlatok átültetését. Az európai polgári kezdeményezések sikeréhez 1 millió uniós állampolgár támogatása szükséges. A ti és a testvérközösségek támogatásával a cél elérhető!”


Egy aláírás is döntő jelentőségű lehet az ügy szempontjából, ezért kérjük, hogy látogassanak el fenti oldalra és támogassák a nemzeti kisebbségek jogainak védelmét.