A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Angyalok adták át a szeretetcsomagokat


Nem öltözött fehérbe a táj, mégis találkozhattak a gyerekek hóemberrel. Két angyal sürgött-forgott az ünnepi díszekbe öltöző házban, mely sok vendéget várt. Karácsonyi zene szólt, a fenyő alatt, dobozokba rejtve az emberek szeretete tornyosult.


A Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja az idei évben is meghirdette az „Egy doboznyi szeretet” elnevezésű jótékonysági akciót, emellett élelmiszereket, elsősorban édességeket is gyűjtöttek a rászoruló gyermekek számára.


A szociális intézmény hívószavára nagyon sokan megmozdultak, ezt bizonyítja, hogy

csakúgy tornyosultak a csomagok az átadó-ünnepségen a Művelődési Ház fenyőfája alatt. A szervezők megadták a módját az ajándékozásnak: ünnepváró, meghitt hangulatot varázsoltak a házba, kedves szavakkal, étellel és itallal fogadták a szép számmal érkező vendégeket.


Koós Kata intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik hozzájárultak a jótékonysági akcióhoz, mint azt elmondta, az idei évben majd’ száz gyermeknek tudnak örömet szerezni egy cipősdoboznyi ajándékkal. Hozzátette, a megvendégelést is adományokból, illetve felajánlásokból tudták megvalósítani.A köszöntő gondolatok után a csetényi óvodások műsora következett, akik szívet melengető előadással kedveskedtek gyermektársaiknak,

a Kisded Jézust is elhozták a karácsonyfa mellé.


Ezt követően került sor az ajándékok átadására, az angyallá változó intézményi munkatársak szeretettel nyújtották át a gondosan becsomagolt dobozokat a gyerekeknek. Sokan szereztek örömet a nehezebb körülmények között élő családoknak, s

a szeretet ünnepéhez közeledvén talán nem is létezik szebb küldetés a világban, mint mosolyt csalni egy gyermek arcára.


Azon családok gyermekei részére, akik nem tudtak eljönni az átadó-ünnepségre, a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai eljuttatták az ajándékcsomagokat.

Kelemen Gábor