A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Álombeli szigetre repülve, a zene szárnyain

Kövi Szabolcs zenész adott ingyenes adventi koncertet a Városházán. A fúvós hangszerekkel kísért utazás során felemelő élménnyel gazdagodhattak a résztvevők.


A közelmúltban Müller Anikó helytörténeti naptárbemutatóján működött közre a népszerű fuvolaművész, ekkor ajánlotta fel mindenki nagy örömére, hogy ingyenes adventi koncertet ad Zircen. Fel is idézte a rendezvényt, amelynek révén városunkba látogatott, s köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, amely a koncerthez térítésmentesen biztosította a helyet.


– Az alvásnak van egyfajta előszobája, nevezik ezt alfa állapotnak is, amikor az ember félálomban van, és nagyon jó ötletei, megérzései, mélyről feljövő gondolatai támadnak, és ezek a koncertek ebben az év végi rohanásban is segítik a gondolatainkat rendszerezni

– e szavakkal ajánlotta a közönség figyelmébe egyórás műsorát Kövi Szabolcs, majd sorra mutatta be azokat a hangszereket, amelyeket megszólaltatott a vetítettképes előadása során.

Villanyfénynél adtak rövid bemutatkozást a hangszerek, de nyugtató hatásukat sötétben, a kis adventi mécsesek fényénél és a csodás természeti utazás során érezhettük, Kövi Szabolcs művészeti vezetésével

Többek között a pánsíp, az okarina, az indián szerelmi furulya és különböző népek fuvolái csendültek fel, a falra vetítve pedig egy Hawaii melletti sziget képei peregtek előttünk.

Nem tudni, hogy a közönség éppen a természet csodás alkotásait szemlélte, vagy már álmában szólt a nyugtató, meditációs muzsika, de a végén a szűnni nem akaró taps egyöntetűen sugallta, hogy elbűvölte a fuvolaművész a hallgatóságát, nem mindennapi ajándékkal lepve meg őket.


Kelemen Gábor