A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Áldozatot hoztak karácsony ünnepe előtt


A megszokottól eltérően kevesebb az országos vérkészlet, ezért most még nagyobb szükség volt rá, hogy a zirci véradók ismeretlen embertársaik segítségére siessenek. A szervező vöröskereszt disznótoros vendéglátással hálálta meg az életmentő ajándékot.


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete az országban elsőként indította útjára a Disznótoros Véradást, s immár hatodik alkalommal került sor az év végi akcióra, melynek ezúttal a városi könyvtár adott helyet. A szervezők támogatóiknak köszönhetően disznótoros menüvel látták vendégül a véradókat, melynek helyben történő elfogyasztására ezúttal lehetőséget adtak a járványügyi szabályok. A hurka és kolbász mellé meleg teát, forralt bort lehetett kortyolgatni, szaloncukor, ünnepi teríték jelezte a szeretet ünnepének közeledtét.


Magyar Lászlóné területi vezető, megyei koordinátor érdeklődésünkre elmondta,

negyvennyolc véradót regisztráltak, ami megyei szinten is kiemelkedő eredménynek számít, s örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek a hívó szóra, hiszen előzetesen is hangsúlyozta, most különösen nagy szükség van a vérre a megszokottól eltérő kevesebb országos készlet miatt.

Ketten a közel ötven zirci véradó közül: Lekrinszky Anett és Breglovics Milán

A területi vezető köszönetét fejezi ki támogatóiknak, akiknek köszönhetően a vendéglátás megvalósulhatott.

Horváth István ügyvezetőnek a Vezir-Hús Kft részéről a disznótoros finomságokért, Vajcs Gábornak, a Patkó Vendéglő üzletvezetőjének, akik kisütötték a hurkát, kolbászt, és hogy friss, puha kenyér is kerüljön az ínyenc falatok mellé, arról a Wolf Pékség gondoskodott. Hálás továbbá a véradásnak helyet biztosító Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézménynek, valamint az eredményes lebonyolítást segítő önkénteseiknek is.


Beszámolt arról is, hogy a Veszprém Megyei Vöröskereszt közelmúltban megtartott központi ünnepségén

három zirci véradó is elismerésben részesült: Cziráki István 190-szer, Tóth László 70-szer, Kovács Tiborné 60-szor nyújtotta eddig véradásra a karját.

Magyar Lászlóné területi vezető (balról a második) büszke a megyei szinten is elismert véradókra: Tóth László, Kovács Tiborné és Cziráki István mutatja a hála jelét a sok jótékony cselekedetért (Fotó: Wolf Sarolta)


Kelemen Gábor