A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Aki nemcsak gyógyszerrel segíti a betegeket

Kimagasló szakmai teljesítményének elismeréseként a „Zirc Egészségügyéért” kitüntetést adományozta az önkormányzat dr. Zsigmond Emese részére.


Dr. Zsigmond Emese gyógyszerész 1979-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Majd az időszak romániai jellegzetességei miatt kisebb kitérőket követően a maroshévízi gyógyszertárban dolgozott beosztott gyógyszerészként.


A család 1990-ben költözött Zircre. A Szent Bernát Gyógyszertárban helyezkedett el, s miután szakgyógyszerész képzettséget szerzett, ő lett Zirc legrégebbi patikájának vezető-helyettese, majd Surjányi József gyógyszerész aktív pályafutásának befejezésekor

annak vezetője és személyi jogos gyógyszerésze a mai napig.

Emellett több éven keresztül ellátta a Zirci Erzsébet Kórház intézeti gyógyszertárának szakmai feladatait is.

Dr. Zsigmond Emese a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetéssel a Városházán

Az elmúlt több mint harminc évben kiváló kapcsolatot alakított ki a Zirc egészségügyében dolgozó kollégáival.

Az orvosok bármikor fordulhatnak hozzá betegeik gyógyszerelésével kapcsolatban. A lehetetlent is megpróbálja, utánanéz, mit honnan lehet beszerezni, vagy hogyan lehet pótolni az éppen hiányzó orvosságot. Ha egy zirci beteg speciális ellátásra szorul, akkor a rendelt gyógyszer beszerzésébe extra energiát fektet, csak végső esetben mondja azt, hogy nem tudja megoldani.


Bár aktív közéleti szerepet soha nem vállalt, munkájával mindig támogatta a mindenkori közéleti szereplők azon törekvéseit, melyek a település javát szolgálták.

Legutóbb például Zirc város polgármesterének megkeresésére késlekedés nélkül nyújtott segítséget a háború sújtotta kárpátaljai testvértelepülésünk, Dercen számára egészségügyi felszerelés, készítmények összeállításában.

Dr. Zsigmond Emese munkásságát méltatják az önkormányzat átadó-ünnepségén

Ő és az általa vezetett gyógyszertár folyamatosan támogatja a mindenkori zirci rendezvényszervezőket, a helyi óvodát és az iskolákat is annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programok jöhessenek létre. Évekig segítette a Veszprém Vármegyei Gyógyszerészi Kamara munkáját is.


A gyógyszerészi esküt a mai napig magára nézve is kötelezőnek tartja, a munkatársaitól pedig megköveteli.

Ezért lehet biztos abban mindenki, hogy a Szent Bernát Gyógyszertárban nem csak gyógyszert kap, hanem odafigyelést, megértést és tanácsot is a mihamarabbi gyógyulása érdekében.


Összeállította: Kelemen Gábor