A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ajándékok a kerekesszékből


A mozgásában korlátozott Laci bácsi újabb játékot ajándékozott a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde részére, melyet a gyerekek fel is avattak az első alkalommal megrendezett Hangyaboly Sportnapon.


Németh László a Zirci Erzsébet Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának kerekesszékű lakója. Peremartoni kötődésű, 2009-ben érkezett városunkba, amikor sajnálatos módon le kellett venni mind a két lábát.

Németh László az óvodának ajándékozott egyik játékkal a Hangyaboly Sportnapon

Laci bácsi azonban mégis boldog. Boldog, mert adhat. A Mikulás- és a húsvéti ajándék után a Hangyaboly Sportnapon is meglepte a gyerekeket egy játékkal. Mintegy 300 ovisnak volt lehetősége arra, hogy kipróbálja a játékot.


Mosolyogva kerekezett be a sportpályára a napfényes kedd délelőttön. Örült, hogy meghívták a rendezvényre, és láthatta, ahogy a gyermekek vidáman használják a játékait. Nem teljesen saját találmányról van szó, mint azt elmondja, egy fotón látta ezt a játékot, az alapján készítette. Ugyanakkor semmilyen műszaki rajz nem állt a rendelkezésére, a kivitelezés pedig teljes mértékben az ő keze munkáját dicséri.


A Húsvétra ajándékozott játék egyik oldalán találóan nyuszik láthatók díszítőelemként, a másik oldalon pedig a két „örök rivális”, Tom és Jerry tűnik fel, és pingponglabdával kell játszani. Az újonnan adományozott játékon sok-sok állatfej várja tátott szájjal, hogy elnyeljen egy golflabdát. Lyukba is lehet találni, de még nehezebb, és ezért fejlesztő hatással is van a gyerekekre, hogy a labdát úgy szállítsák fel a tábla tetejére, hogy közben nem pottyan bele a lyukakba.

A gyerekek boldogan vették birtokba Laci bácsi ajándékát

Németh László postán és erdészetnél dolgozott. A játékokat saját pénzén készítette „kórházi otthonában”, a szabadidejében ezzel foglalkozik. Azt mondja, ha kapna egy kis támogatást, még több játékot készíthetne, még több gyermeknek szerezhetne örömet. Újabb és újabb ötletei vannak, már most tervezi a karácsonyi ajándékokat, amelyekről csak annyit árul el egyelőre, hogy különleges meglepetések lesznek. – Decemberben találkozunk az oviban! – búcsúzik tőlünk mosolyogva.

Kelemen Gábor