A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ajándékba kapott balatoni nyár


Iskolánk, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola húsz tanulója táborozott hat napig a csopaki Ifjúsági Táborban a Karitász jóvoltából.


A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász, a Markója László Karitász (Kislőd), a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Gyermek-és Ifjúsági Közalapítvány támogatásával tanulóink ingyenesen vehettek részt a táborban.

A gazdag programkínálat mellett napi ötszöri étkezés és ingyenes strandbelépő is járt mindenkinek. Ezen felül négy gombóc fenséges fagyival, és egy-egy tele hátizsákkal is kedveskedtek a résztvevőknek.


A programokról a három kísérőtanár, Baloghné Bittmann Beáta, Benczikné László Ildikó és Géring Klára gondoskodott.


Örömet szerzett a Karitász a zirci iskolásoknak, sok élményben volt részük a Balaton partján
A zirci és a megyei Karitásztól kapott pénzbeli támogatásból a meglepetések, jutalmak mellett vonatozni, hajózni mentek az esős szombati napon, vasárnap este pedig Kertmoziban voltak.


A Veszprém Megyei Önkormányzat és a kislődi Karitász jóvoltából egy fantasztikus napot tölthettek el a Sobri Jóska Kalandparkban, kipróbálva mindent, amire csak idejük és kedvük volt. Ebédre a nagy melegben óriáspalacsintát ettek finom helyben készített szörppel.

Kitérőként a kislődi Sobri Jóska Kalandparkba is ellátogattak a táborozók


Meglepetés volt a hétfői rendőrségi bemutató, ahol kommandós öltözéket, felszerelést is felvehettek a gyerekek, majd megbilincselhettek több „rosszfiút” a tábor területén.

A Csopakra látogató volt zirci rendőrtiszt és társa szintén tele hátizsákkal érkezett.

Meglepetést, de annál nagyobb boldogságot okozott a gyerekeknek a rendőrségi bemutató. A bal oldali kép szélén Tóth Gábor, a Zirci Rendőrőrs korábbi paracsnoka

A fennmaradó időben a strandon játszottak, fürödtek, csúszdáztak, ha az idő engedte.

A zirci pedagógusok remek programokat szerveztek az iskolásoknak, itt éppen egy esti játékba nyerhetünk bepillantást

A hatodik nap reggelén többen úgy búcsúztak, hogy szívesen maradnának még sulikezdésig.


Szöveg és fotók: Géring Klára

Szerk., képaláírások: Kelemen Gábor