A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Adomány az iskolai udvar felújítására


Harmadik alkalommal szervezte meg a Zirci Fidesz Csoport jótékonysági bálját, melyen ezúttal a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola részére gyűjtöttek. Az adomány ünnepélyes átadására az „F” épületben került sor.


Szőnyegi János, az általános iskola igazgatóhelyettese köszöntötte az átadó-ünnepségen megjelenteket. Ismertette az előzményt, a február 22-én lezajlott polgári jótékonysági bált, melyen a résztevők minden belépőjegy után kétezer forintot adományoztak az iskola céljainak elérésére. Volt, aki ezen felül is adott támogatást, így összesen 260 000 forint gyűlt össze.


Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, a bál fővédnöke elmondta, egy párt legfőbb célja nyilván a politizálás,

de a kisebb városokban, településeken sokkal inkább a társadalmi felelősségvállalásra, kötelezettségvállalásra kell helyezni a hangsúlyt.

Az ennek jegyében, a Zirci Országzászló Alapítvánnyal közösen szervezett adományozási akciók összege jóval meghaladja már az egymillió forintot – tette hozzá. Bevallotta, nem egy bálozós típus, de ha jótékonysági cél kerül megfogalmazásra, akkor szívesen vállalja a fővédnökséget, és részt is vesz abban a bálban, ahol a polgárok a helyi értékeket támogatva adakoznak, jelen esetben a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola céljainak megvalósítását segítve, ami a gyerekeket szolgálja, és ez a legfontosabb mindenki számára.

A jótékonysági bál szervezői, balról: Bittmann Károly, a Zirci Országzászló Alapítvány titkára, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Ottó Péter polgármester és Detre Miklós, a Zirci Fidesz Csoport vezetője


Dr. Kovács Zoltán, a jótékonysági bál fővédnöke ezt követően átadta az adományról szóló jelképes csekket a Reguly Iskoláért Alapítvány elnöke, Bitmann-né Katzer Nóra részére.


Burján István, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki a támogatásért, amit az „F” épület udvarának felújítására fognak fordítani. Két évvel ezelőtt határozták el, hogy szebbé teszik a gyermekek számára az udvart. Első lépésben tervek készültek, melyet a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ finanszírozott. Majd tavaly ősszel megtörtént a terület rendbetétele, melyhez a szükséges költségeket Ottó Péter polgármesterrel az élen az önkormányzati hivatal biztosította. A pedagógusok és a szülők is hatékonyan közreműködtek annak érdekében, hogy a gyerekeknek egy szép parkot hozzanak létre, ahol már idén tavasszal játékok kerülnek elhelyezésre.


Ezért is örülnek ennek a felajánlásnak, mert ebből majd újabb és újabb játékokat tudnak vásárolni.

Burján István igazgató köszönetét fejezte ki az adományért, amely jól szolgálja az iskola céljait. Mellette jobbról Bittmann-né Katzer Nóra, a Reguly Iskoláért Alapítvány elnöke, balról a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ vezetősége, Csiszárné Páricsi Mariann gazdasági igazgatóhelyettes és Szauer István igazgató, középen Varga Zita önkormányzati képviselő, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke, az iskola pedagógusa

Kelemen Gábor