A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Adni jó, de kapni is: mindig szükség van a vérre


Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Disznótoros Véradást, amely ezúttal is sikeresnek bizonyult.


Az akciónak az idei évben a Békefi Antal Városi Könyvtár adott helyett. A véradókat december 18-án, pénteken délután várta a területi szervezet.

A veszélyhelyzet ellenére is jöttek szép számmal, hiszen tudták, hogy az életmentő folyadékra mindenkor szükség van. Magyar Lászlóné területi vezető érdeklődésünkre elmondta, 47 véradót regisztráltak. Megyei szinten is szép teljesítménynek nevezte a részvételi arányt az idei év utolsó zirci véradásán.

Ismeretlen embertársaiknak segítettek, balról: Baranyai Józsefné, Barcsai Beatrix, Benczikné László Ildikó


A járványügyi előírások miatt a disznótoros menü helyben történő elfogyasztására ezúttal nem volt lehetőség, a területi szervezet elvitelre adta a gusztusos hurkát, kolbászt, melyet idén is a Vezir-Hús Kft. ajánlott fel. A Peti Falatozó pedig egy-egy pizzával gondoskodott arról, hogy az OVSZ Veszprémi Vérellátó munkatársai se maradjanak éhen a véradó eseményen.


Magyar Lászlóné területi vezető az akciót támogató helyi húsfeldolgozó cég és a vendéglátóipari üzlet mellett köszönetét fejezi ki a helyszínt biztosító Zirc Városi Önkormányzatnak és a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB-nek.


A disznótoros étel mellett minden véradó egy-egy köszönetnyilvánító emléklapot is átvehetett a megbecsülés jeleként, hiszen nemcsak karácsonykor, hanem mindig jó adni és kapni.

Magyar Lászlóné területi vezető az emléklapot, Lakner Istvánné, a vöröskereszt önkéntese pedig a disznótoros ajándékot adja át Róka Attila zirci véradó részére


Kelemen Gábor