Hírek

1945. február 28-án, szinte a II. világháború utolsó pillanataiban német nyomásra a nyilas vezetés elhurcolta a zirci járás leventéit (mintegy 800 főt, köztük 49 fő zirci leventét) azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy további gyorsított kiképzés után a Hitler-Jugendhez hasonlóan, még bevethessék őket a fasiszta uralom alól felszabadító csapatok elleni végső harcokban.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 3 244 millió forint összegben elfogadásra került a város idei költségvetése.

A Magyar Államkincstár rendkívüli Babakötvény-vásárlási és Start-értékpapírszámla nyitási lehetőséget biztosít. Ezzel kapcsolatban a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága kihelyezett ügyfélfogadást tart Zircen, a Városháza (Március 15. tér 1.) emeleti kistárgyalójában március 23-án (hétfőn) 12.30 és 15.30 között. A plakáthoz mellékelünk egy tájékoztatót a Start-értékpapírszámláról.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zircen

– Nézzenek egymásra, mert elszántsággal és elégtétellel tölthet el minket az a tény, hogy itt vagyunk, együtt vagyunk, és ezt szabadon megtehetjük több mint fél évszázados elnyomatás, hallgatási parancs és zsarolás után. Diadalmas nap ez, hiszen nyíltan emlékezhetünk.

Magyar-amerikai közös gyakorlatra készül a Magyar Honvédség, ezért felhívással fordulnak a lakossághoz.

Épp hogy csak elfértek a közösségi helyiségben, olyan sokan eljöttek a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjának farsangi rendezvényére.

Teqballozhatnak a diákok a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájában, és mások is igénybe vehetik a játékasztalt. A sportág világbajnoki ezüstérmese, Szolga Máté tartott bemutatót egy rendhagyó testnevelésóra keretében.

Február 20-án töltötte be 95. életévét Németh Istvánné zirci lakos. Ebből az alkalomból köszöntötték őt születésnapján városunk vezetői, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Az Újévi Sporthíradó vendége a Balaton Vízilabda Klub

Már öt éve jelen van a balatonfűzfői székhelyű Balaton Vízilabda Klub városunkban. Az edzések számát ugyan kényszerű oknál fogva csökkentették, de továbbra is látogatják a foglalkozásokat a zirci gyerekek, a korosztályos csapatokba pedig beépült, sőt meghatározó játékossá vált több olyan fiatal, aki a Tanuszodában kezdte a vízilabdát.

A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója az autóbusz-közlekedésben 2020. március 1-jétől életbelépő változásokról.

A képviselő-testület rendkívüli ülésén kiválasztotta a kivitelezőt a Reguly-múzeum épületének belső felújítására, vendéglátóegység kialakítására.

Az Újévi Sporthíradó vendége a DEVM Kézilabda Alapítvány Zirci Csoportja

Öt évvel ezelőtt indult be a kézilabda-utánpótlásnevelés Zircen a veszprémi székhelyű Diákok Egészségéért, Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány keretei között. Már az óvodás kortól az általános iskolás korosztályig foglalkoznak a gyerekekkel, s a fiúk mellett lányok is szép számmal látogatják az edzéseket.

Zirc Városi Önkormányzat tulajdonában álló, Zirc 2359/2/A/4 hrsz.-ú, Zirc, Győri utca 14. földszint 4. szám alatti 45 m2 alapterületű lakóingatlan értékesítésére

A bankkártyás internetes csalások megelőzésére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési hírlevelében, mely a közelgő bűncselekmények áldozatainak világnapja kapcsán is aktuális. Veszélyes szokás alakult ki egyes autóvezetők körében, így számukra az előzéssel, leállással kapcsolatban a KRESZ egyes szabályait is idézik.

A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal biztosított helyet a Veszprém Megyei Felzárkózási Fórum soron következő Munkacsoport-ülésének.