Hírek

Ötödik alkalommal került megrendezésre és nagy népszerűségnek örvendett a Bakonyi Vágta, a Nemzeti Vágta Zirc-Tündérmajori előfutama.

– Azért van helyünk ebben a világban, azért van ez a koordináta-rendszer bennünk, azért tudunk magyarul, anyanyelvünkön megszólalni, örömet és fájdalmat kifejezni, mert Szent István megalkotta azokat a kereteket, amelyek képesek voltak megőrizni ezeket az értékeket – azért, hogy megmaradhassunk, s önmagunk maradhassunk.

A hajrához érkezett a Football Club Zirc Sportegyesület felkészülési időszaka. A hétvégén elrajtol a megyei másodosztályú bajnokság, ahol a felnőtt és az ifjúsági csapatunk érdekelt. Szorgalmasan edzenek az utánpótlás csapatok is az Alkotmány utcai sporttelepen, amelyet ettől a nyártól nemcsak használ, hanem üzemeltet is a klub.

A 2019. augusztus 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 15. számának elektronikus kiadása.

Több mint kétszáz judós érkezett az ország különböző helyeiről városunkba, hogy egy „Hajtós-edzőtáborral” itt készüljön fel a versenyszezonra.

A Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület idén is megszervezte edzőtáborát. Több turnusban várták a gyerekeket a versenyszezonra való felkészülés jegyében.

Ha Bakonyi Betyárnapok, akkor az az Erdélyi Baráti Körnek a Kárpát-medence testvértelepüléseinek fiataljairól szól. Arról a 30–40 táncoslábú gyermekről, akik erre az alkalomra utaznak városunkba, hogy fellépésükkel színesítsék a rendezvényt.

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyen jutnak tankönyvhöz a német nyelvet tanuló diákok a zirci általános iskolában.

Bakonyi Betyárnapok nincsen sport nélkül, idén is több versenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, a rendezvénynek megfelelően dominált a ló és a puska, az öregfiúk pedig azt mutatták meg a „futball-pusztán”, hogy nem vén betyárok.

Az augusztus 20. és a tanév kezdete körüli közlekedés rendjéről.

Tavaly a huszadik Bakonyi Betyárnapokat ünnepelhettük, idén pedig arról is megemlékeztek a szervezők, hogy húsz évvel ezelőtt, 1999 nyarán indult útjára a rendezvény. A pénteki napot teljes egészében elmosta az eső, így a XXI. Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozó jubileuma egyfelvonásosra sikerült.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

A Veszprémi Rendőr-főkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevele.

Határon túli tánccsoportok érkeztek városunkba a testvértelepülésekből, az erdélyi Barótról és a kárpátaljai Dercenből. Vendéglátásukat az Erdélyi Baráti Kör Egyesület szervezte meg a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert támogatásból.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet értesíti a betegeit, a hozzátartozókat és a város lakosságát, hogy a Krónikus Belgyógyászati Osztály új épületszárnya elkészült, ezzel egyidejűleg a közlekedési rend is megváltozott.