Hírek

A Zircen uralkodó téli időjárási viszonyok miatt - a közterületek tisztántartására vonatkozó helyi rendelet alapján - kérjük az érintett magánszemélyek, az intézmények, az üzletek és vállalkozások tulajdonosainak szíves közreműködését a hó-eltakarítás és jégmentesítés elvégzéséhez.

2020. december 13-tól a VOLÁNBUSZ egyes járatai módosított menetrend szerint közlekednek.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság decemberi megelőzési hírlevele.

Örömet szerezni másoknak a saját alkotásunkkal – e cél mentén „gombolyítja” a fonalat Tóth Erika zirci alkotó, akivel az online térben készítettünk riportot. Élethű horgolt figurái nagyrészt ajándéknak készülnek, rendkívül népszerűek a közösségi oldalon, fellelhetők a városi könyvtárban, és olyanok is vannak, amelyek külföldre utaztak el.

– Ez a járványidős advent azt hirdeti számunkra, arra ébreszt rá bennünket, hogy szükségünk van Istenre. Elcsendesedhetünk és belátásra juthatunk. Szeretteinket is Isten előtt hordozhatjuk.

Vecsey Katalin református lelkész mondta ezeket a gondolatokat advent első vasárnapján, az első adventi gyertya meggyújtása alkalmából.

Nyilvános lett a MÁV-Start Zrt. 2020. december 13-tól érvényes új menetrendje.

Bár szomorú és nehéz időket hozott magával a 2020-as kerek esztendő, de ez év végéhez közeledve, idén is beköszönt a mindannyiunk szívében legnagyobb szeretettel várt ünnep: a Karácsony.

Várakozáson felüli eredményt hozott a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ által első alkalommal meghirdetett Téli ruhabörze. Az akciónak lehet, hogy még nincs is vége.

Zirc Városi Önkormányzat két ingatlan helyi egyedi védelem alá helyezése érdekében a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítását határozta el. Ezzel kapcsolatban partnerségi véleményezés lehetőségét biztosítja, elektronikus úton történő lakossági fórumot bonyolít le.

Zirc Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” pályázaton 133 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téren lévő épületegyüttesének energetikai korszerűsítésére.

Az E.ON korszerűsítést hajt végre a hálózatán, ezért novemberben 24-én (kedden) Zircen, a település egyes helyein időszakos áramszünet várható. Azt, hogy hol és mikor, az ügyfélszolgálatuk által megküldött táblázat szemlélteti. Köszönik a lakosság megértését.

A „Pell Rudolf Zircért Alapítvány” segítséget szeretne nyújtani a gyerekeknek abban, hogy könnyebben tudják megvalósítani az online tanulást otthonukban.

A 2020. november 17-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

Az E.ON korszerűsítést hajt végre a hálózatán, ezért novemberben 20-án Zircen, a település egyes helyein időszakos áramszünet várható. Azt, hogy hol és mikor, az ügyfélszolgálatuk által megküldött táblázat szemlélteti. Köszönik a lakosság megértését.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság személyes ügyfélfogadása a veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. november 15-től december 31-ig szünetel. A kérelmeket elektronikus úton vagy postai kézbesítéssel lehet előterjeszteni.