Hírek

Városunk lesz az egyik helyszíne a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny részhajráinak. A mezőny május 14-én, pénteken délután érkezik Zircre.

A magyar költészet napja alkalmából színvonalas műsorral örvendeztette meg a Stúdió KB városi televízió nézőit és az internetes közönséget a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB felkérésére.

Már a harmadik verseskötete jelent meg Kerner Mariann költőnőnek, aki az óvodát és az általános iskolát is Zircen járta, a mai napig élő kapcsolatai, kötődései vannak városunkhoz. Új könyvéről, eddigi köteteiről és a versei születéséről kérdeztük.

Halálának 161. évfordulóján, 2021. április 8-án koszorúzással emlékezett gróf Széchenyi Istvánra Zirc Városi Önkormányzat, dr. Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője, az Országos Széchenyi Kör Zirci Csoportja és a Zirci Országzászló Alapítvány.

Közeleg az általános iskolai beíratás időpontja a 2021/2022. tanévre vonatkozóan. Milyen lehetőségek várnak azokra a kisdiákokra, akik szeptembertől a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában kezdik meg tanulmányaikat? Erről adott tájékoztatást egy riport keretében az oktatási intézmény.

Rongálás miatt indult eljárás egy 26 éves zirci férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A szolgáltatás kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózatán. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlennek tartják a szolgáltatás időszakos szüneteltetését, ezért Zircen áramszünet várható egyes helyeken április 15-én, csütörtökön. Köszönik az érintett lakosság megértését.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre Zircen, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma pályázatot hirdet képregény készítésére.

Április 11-től új, sűrített menetrend bevezetésére kerül sor a 11-es számú Győr-Veszprém vasútvonalon.

Pályakarbantartási munkálatok miatt április 10-én módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Győr - Veszprém vasútvonalon.

A 2021. március 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 4. számának elektronikus kiadása.

A biztonsági öv használatának fontosságára és a koronavírus-járvány kapcsán felbukkanó csalókra és módszereikre hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevelében.

Édesanyja örökségéből merítve, az egész család segítségével illeszti textilfoltjait egymás mellé a zirci Varga Mónika, szebbnél szebb alkotásokat megálmodva és létrehozva. Műhelyükben a gyermeki világ játékossága találkozik a kockás szövetek szeretetével.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetőjének nekrológja elhunyt kollégájuk emlékére.