A bakony fővárosa

Városnéző séta Zircen

A Kulturális Örökség Napja alkalmából ingyenes városnéző sétára hívjuk 2018. szeptember 15-én 15.00 órától az érdeklődőket


A Zirc Városi Önkormányzat 2018. szeptember 15-én 15.00 órától a
Kulturális Örökség Napján várostörténeti sétát szervez.

A garantált gyalogos városnézés keretében dr. Vida Beáta történész mutatja be Zirc nevezetességeit az érdeklődők számára 2 órás időtartamban.

15.00 órakor a Zirc Információs Ponttól (Reguly Múzeum bejárata, Rákóczi tér 10.) induló séta a Bagolyvár, az Apátság, valamint a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház épületeit érinti és az alábbi útvonalon halad:

A Reguly múzeumtól indulva jutnak el vendégeink Zirc barokk történelmi helyszíneihez. A rövid séta érinti Zirc városának jellegzetes épületeit és történelmi eseményeit – a Bagolyvárat, az arborétumot, az apátság középkori romkertjét, a középkori oszlopfőt, a Műemlékkönyvtárat és a Dubniczay-házat. A jelenlegi város három legrégebbi házát tekintik meg a résztvevők részletesen, illetve menet közben szó esik a település fejlődését szimbolizáló intézményekről is.

A program során lehetőség nyílik helyi ajándéktárgyak , valamint a „Királyi séták Zircen” című gyermekfoglalkoztató füzet megvásárlására a Reguly múzeum ajándékboltjában.

Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

További tervezett időpontok:

október 23, november 10.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

A program időjárásfüggő, rossz idő esetén elmarad.

A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a program során a
szervező által készült fényképek, videók a későbbiekben
marketing célokra felhasználhatóak.


Szervező:

Zirc Városi Önkormányzat

turizmus@zirc.hu

facebook.com/ZIRC-Turizmus