A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

PREVENCIÓS NAP ZIRCEN


1. ELŐADÁSOK ÉS A VAGYONVÉDELMI CENTRUM BEMUTATÁSA

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2018. február 22-én 9.00 órától a Városháza nagytermében az áldozattá válás megelőzését szolgáló előadásokat tart az alábbi témákban:

  • Az idős korosztály sérelmére egészségügyi állapotfelmérésre hivatkozva elkövetett csalások.
  • Lakásbetörés sorozatok Veszprémben, melyeket utazó bűnözők követtek el.
  • Napjainkban legjellemzőbb bűncselekmények és azok megelőzése.


A kapitányság a helyszínen kiállítja és bemutatja vagyonvédelmi centrumának tablóit, melyen a lakásbetörések megelőzését szolgáló korszerű elektronikai és mechanikai megoldásokat lehet megtekinteni, illetőleg azok többségét ki is lehet próbálni.


Rövid ismertető az előadások alapjául szolgáló bűnügyekről: ITT


2. KERÉKPÁR-REGISZTRÁCIÓ

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2018. február 22-én 14.00 órától 16.00 óráig a Zirc Kerékpár Zirc, Kossuth utca 11. szám alatti üzletében a bikesafe.hu adatbázisába regisztrálja az ott megjelenő ügyfelek kerékpárjait.A kerékpár-regisztráció, mint szolgáltatás célja, hogy a kerékpár-tulajdonosok a birtokukban levő jármű adatait, fotóit és dokumentumait olyan biztonságos adatbázisban tárolhassák, melyben azonosíthatók és a hatóságok számára hozzáférhetők. Lopás esetén az adatbázisban tárolt adatok tartalmának megfelelően a tulajdonos feljelentést tehet, segítve és gyorsítva a nyomozást és a lopott kerékpár megtalálását, illetve megtalálás esetén a tulajdonos azonosítását és részére a jármű visszaszolgáltatását.


A regisztrációhoz a kerékpárt, a tulajdonos személyi igazolványát és amennyiben rendelkezésre áll a vásárlást igazoló bizonylatot (számlát) szükséges elhozni.


Minden érdeklődőt szeretettel vár a Veszprémi Rendőrkapitányság!