A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Finisszázs a Reguly múzeumban

2020.02.22 - 16:00

Hosszú várakozás után talán elkezdődik a Múzeum főépületének felújítása, átalakítása, végül egy új állandó kiállítás létrehozása. Ehhez azonban először be kell zárnunk és kiürítenünk a házat. Műhelyeinkbe és látogatható raktárunkba továbbra is várjuk az érdeklődőket. Pénztárunk és boltunk a látogatható raktár bejáratánál működik tovább.

Február 22-én lesz utoljára megtekinthető az "Utazás az ismeretelenbe" c. kiállítás. Szeretnénk közösen emlékezni az itt lezajlott eseményekre, és együtt tervezni a jövőt, ezért várunk minden érdeklődőt szeretettel délután 4 órától kiállítás- és házzáró programunkra.


4 órakor Kelemen Ivett (Debreceni Egyetem Finnugor Tanszék) tart előadást „A Demonstration túl... Sajnovics János eltűnt számi szótárának nyomában” címmel. Előadásunkkal a mű megjelenésének 250. évfordulójára emlékezünk.


5 órakor „Emlékek egy kiállításból" – vetített képes emlékezés a Reguly-kiállításokra és a bennük történetekre


fél 6-kor „Tervek és álmok: a felújítás és ami utána jön” – bemutatjuk a múzeumépület és az új állandó kiállítás terveit


6 órakor bejárjuk a kiürített Dubniczay- avagy Reguly-házat, padlástól pincéig.


7 órától kivilágos kivirradtig finnugor néprajzi és játékfilmek, finnugor étkek, kézművesség


A program alatt be lehet kapcsolódni a sütés-főzésbe, valamint kézműves foglalkozás is lesz. Aki hoz magával pólót, abroszt, zsákot, az rászitázhatja és magával viheti a Reguly-kiállítás nyitóképét: a rénszarvasszánt, vagy más hasonló témájú képet.


Facebook: https://www.facebook.com/events/177307337018236/

Honlap: http://www.regulymuzeum.hu/finisszazs-bezarjuk-hazat-es-az-allando-kiallitast