A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Bakancsos túra

Ingyenes bakancsos túrákra hívjuk a zirci szálláshelyen megszálló vendégeket és a helyi lakosokat!

ZIRC 2018. augusztus 4, 11, 18 és 25
2018. szeptember 1, 8, 15, 22 és 29
09:00.

A Zirc Városi Önkormányzat 2018. augusztusban és szeptemberben szombatonként 09:00 órától bakancsos túrákat szervez.

A garantált bakancsos túrák keretében dr. Galambos István botanikus mutatja be a Zirc közeli természeti környezetet az érdeklődők számára 2,5-3 órás időtartamban.

09:00 órakor a „0” km-es bakancstól (Rákóczi tér) induló túra az alábbi útvonalon halad:

Rákóczi tér „0” km – Alkotmány utca – szennyvíztisztító telep - Kardosrét - Cuha-patak - Cuha -völgy - Rókalyukas-árok - Molnárkút -árok – Pintér-árok - Kardosréti temető - Nagy István utca - Erdőalja utca - erdei ösvény - Pintér-hegy (játszótér) – Deák Ferenc utca - Rákóczi tér .

Az útvonal hossza 8 km.

A túrán sok információt kapnak vendégeink a szakképzett túravezetőtől a természetes és az ember által létrehozott mesterséges életközösségekről, a víznyerés és víztisztítás völgyben látható műszaki létesítményeiről, az Északi -Bakony vízrajzáról, a lösz keletkezéséről, az erdőgazdálkodásról, a telepített fenyőerdőkről, a bükkösökről és gyertyános tölgyesekről, a növény és állatvilág érdekesebb területi képviselőiről, régi erdei használatokról (mészégetés, faszén, hamuzsír), a földrajzi nevek eredetéről. A kalandos ismeretterjesztő túra során lehetőség nyílik egy lakott borzkotorék megtekintésére, amely közben a kotoréklakó két faj (róka, borz) életmódjának hasonlóságával és különbözőségével is megismerkedhetnek vendégeink.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

A program időjárásfüggő, rossz idő esetén elmarad.

A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a program során a szervező által készült fényképek, videók a későbbiekben marketing célokra felhasználhatóak.

További tervezett időpontok:

október 4, 6, 13, 20, 27

november 3, 10, 17, 24.

Szervező: Zirc Városi Önkormányzat (turizmus@zirc.hu, facebook.com/ZIRC-Turizmus)