Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Az egylakásos ingatlanba januártól kérésre érkezik a kéményseprő


Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoztak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprő-ipari ellenőrzést.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság teljes közleménye ITT olvasható  


Vissza

Hogyan javítható a parkolási helyzet Zircen?


A KTI Közlekedéstudományi Intézet készíti Zirc fenntartható mobilitási tervét. A kutatóműhely időről időre beszámol egy-egy témáról, az annak kapcsán végzett helyzetfeltárásról, majd felvet néhány megoldási lehetőséget. Ez még nem a mobilitási terv végleges javaslata; a célja, hogy felkeltse a Zircen közlekedők figyelmét a téma iránt, és lehetőséget teremtsen a hozzászólásra, javaslattételre.

Sokszor egy mosoly is elég


Caritas Hungarica Díjban részesült a közelmúltban Varga Zoltánné, a zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport tagja. A szolgáló szeretetről, családról, gyermekkorról, régi karácsonyokról beszélgettünk Zsóka nénivel ünnepváró hangulatban.

KÖSZÖNET


A Segítő Kezek Háza "lakói" nevében köszönjük a Betérő udvar jótékonysági gyűjtéséből befolyt összeget, amelyet a fogyatékos és pszichiátriai beteg ellátottainkra fordítunk.
 
Nagyné Fáró Katalin
intézményvezető
Vissza

 

Legyél jó, tegyél jót!


Ezt a mottót tűzte zászlajára a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja, hogy karácsony előtt a segítségére siessen azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Új könyvvel záruló régi év


Évzáró rendezvényének keretében, széleskörű társadalmi érdeklődés mellett bemutatta új, Széchenyiről, a Széchényi családról szóló könyvét a Zirci Országzászló Alapítvány a Városházán. Az igényes kiadvány szerzője Egervölgyi Dezső.

Öregfiúk karácsony előtti focija


Negyven év felettiek számára rendeztek teremlabdarúgó-tornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Dobozba zárt szeretet, varázslatos karácsonnyal


A Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ az idei évben is meghirdette ajándékgyűjtési akcióját nehéz sorsú gyermekek részére. A cipős dobozokba csomagolt meglepetések átadására a Művelődési Házban került sor, ahol még egyéb élményekben is volt részük a gyerekeknek.

Újabb tündéri karácsony


A szeretet ünnepéhez közeledvén tartós élelmiszercsomagokat osztott a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a rászorulók részére. Karácsonyfát is vihettek haza a nélkülözők.

Ünnepi nyitvatartások


Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpont

Téli nyitvatartás:
2017. november 16. -2018. március 14. között:
hétfő: zárva
kedd-vasárnap: 10 - 16 óra között

Ünnepi nyitvatartás:
2017. december 27. és 30. 10-14 óra között

Újévi első nyitvatartás:
2018. január 2. 10-16 óra között

                
                  Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház                    

december 16.  szombat: 10-17

december 17. vasárnap: 11-17

december 18-23.:10-17

 december 24-26.: zárva

 december 27-30: 10-17

 december 31-január 1.:zárva

 január  2.: 10-16


MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

December 24-december 30.: zárva

December 31. vasárnap: 9-15: nyitva

Január 1.: zárva

Január 2-től nyitva

 

Vissza  


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2425262728
293031