Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Vízi kalandok, szárazföldi siker


Zirc városa a harmadik helyezést érte el a település-standok versenyében a Nemzeti Regatta rendezvényén. Hegyek közül érkeztünk, de a vízen is tisztességesen helytálltunk.

Piros pont a zirci lövészklubnak


Piros pont a zirci lövészklubnak

1 348 000 forint összegű eszköztámogatásban részesült az MTTSZ Területi Klub Zirc a Magyar Sportlövők Szövetségétől.
 
– Az ország 400 lövészklubja közül 36-ot támogatott a szövetség, és ebben mi is benne voltunk – meséli érthetően nagy örömmel Varjas József elnök. A klub eszközállománya ezzel olyan szintre fejlődött, hogy minden versenyzőnek személyre szabott fegyvere lesz. Az iskolások számára tartott bemutató foglalkozások is sokkal könnyebben fognak zajlani, hiszen lézerpuskákról és pisztolyokról van szó, nincs szükség hozzá lövedékre. Az elméleti ismeretek után erről a gyakorlatban is meggyőződhetünk, hiszen amikor lehetőséget kapunk arra, hogy elsüssük a fegyvert, a falon különösebb zaj nélkül egy kis fénypont jelenik meg…   
 
Minden fegyverhez tartozik egy kis digitális berendezés, amely számolja, hogy hány lövést adtak le, mennyi időn belül, kijelzi a találatokat, és összesíti is azokat, vagyis pillanatokon belül megjelenik az eredmény a kézben kényelmesen tartható monitoron.

A jövő technológiájának nevezi mindezt a klubelnök-edző, így hát időre van szükség, mire a tanítványok megbarátkoznak vele, elsajátítják a csínját-bínját. A lézernek külön lőteret alakítottak ki a légpuskás mellett. A nikecell-lemezekhez erősített táblákat a klubszobából veszik célba a gyerekek, tesztelik az új technológiát. Regina lő, Mira mutatja az eredményt. Aztán cserélnek. Kata is kinézi magának a „sufniból” kacsingató piros pontot, amelyet a zirci lövészklub a kiváló teljesítményéért kapott „ellenőrzőjébe”.      

Kelemen Gábor

Vissza

  

Felszálltak a lufik, vár a nyár


Az Országos Katolikus Karitász által támogatott hittantáborok ünnepélyes megnyitójára az idei évben Zirc mellett, Alsóperében került sor.

Kép-újság: Teszteljük őket!


Kép-újság: Teszteljük őket! 

Nagykerekű, kiskerekű. Hagyományos hajtású, elektromos. Erdőjáró és városi.
 
Zirc egyik állomása volt a Rock Machine turnéjának június 17-én, szombaton. A Pintér-hegyi Parkerdő bejáratánál egy Kerékpár Tesztnapra került sor, melynek keretében a környezetbarát kétkerekűek széles spektrumának kipróbálására nyílt lehetőség. A bringás élmény mellett a szervezők a szabályos közlekedésre is felhívták a figyelmet: a kicsiket ügyességi pályával és KRESZ-parkkal várták.


Figyelnek egymásra a gyalogosok és a kerékpárosok a zebrán, nem is történt baleset

A kerékpárokat ki lehetett próbálni ott helyben, de el lehetett velük menni az erdőbe és a városba is.


Az erdőszéli játékvár árnyékában, vastag kerekű bringákkal is meg lehetett hódítani a pályát…


A szervezők elvégzik az igazításokat a bringákon a tesztelők igényeinek megfelelően


Varga János is kipróbálta családjával a Rock Machine kerékpárjait

Kapcsolódó programként Orsós Károly őrnagy a Veszprémi Rendőrkapitányság képviseletében, a „Biztonságban a Bakonyban” akció keretében, önkéntesek közreműködésével kerékpár-regisztrációt végzett azoknak, akik élni kívántak ezzel a lehetőséggel. A szolgáltatás célja, hogy a kerékpár-tulajdonosok a birtokukban levő jármű adatait, fotóit és dokumentumait olyan biztonságos adatbázisban tárolhassák, melyben azonosíthatók és a hatóságok számára hozzáférhetők. Lopás esetén az adatbázisban tárolt adatok tartalmának megfelelően a tulajdonos feljelentést tehet, segítve és gyorsítva a nyomozást és a lopott kerékpár megtalálását, illetve megtalálás esetén a tulajdonos azonosítását és részére a jármű visszaszolgáltatását.


A szolgáltatást bárki igénybe vehette ezen a napon. Önkéntes fiatalok felveszik a kerékpár adatait

A Kerékpár Tesztnap rendezvényének helyi koordinátora Varga János volt, a helyszínt a Verga Zrt. biztosította, Zirc Városi Önkormányzat pedig a program előzetes propagálásban működött közre.

 Kelemen Gábor

 Vissza

Kép-újság: Hív a természet


Kép-újság: Hív a természet

Az állatok egy kicsit eltévedtek, de az ovisok segítettek nekik, hogy visszataláljanak az élőhelyükre.

Zircre érkezett a Mária Maraton


Június 19-én, hétfőn, az esti órákban városunkba érkezett a Mária Maraton. A sportzarándoklat Európa egyedülálló eseményének számít.

Nosztalgiázva menteni életeket


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete újból megszervezte a „retro-véradást”. Sörrel, virslivel, jégkrémmel várták a véradókat, akik ezúttal is kitettek magukért.

Táncos élmény nyári útravalóul


A régiek mellett új koreográfiáit is bemutatta a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület negyedik, újabb nagy sikerű gálaműsorán, melynek ezúttal is a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolájának tornacsarnoka adott otthont.

Történetek, ízek, illatok


Zircen, június 8-án a 88. ünnepi könyvhét alkalmából Hegyi Barbara színművésznő mutatta be „Alkalomadtán”című gasztronómiaikönyvét az érdeklődőknek a Békefi Antal Városi Könyvtárközművelődési klubtermében. A Jászai Mari-díjas színésznővel Szűcs Anikó újságíró beszélgetett. 

Erdélyi döntő a zirci futballtornán


Negyedik alkalommal került megrendezésre a „Barátság Kupa” kispályás labdarúgótorna, melynek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott otthont. Két erdélyi iskola csapatát is vendégül látta városunk.

Mindig gondoljunk rá


A trianoni diktátum aláírásának 97. évfordulójára emlékezett Zirc
 
– Nagy-Magyarország keresztre feszítésének a napja volt 1920. június 4. Majd egy évszázada történt, s erről majd egy évszázadon keresztül beszélni sem lehetett – mondta Szakos Csaba evangélikus lelkész Trianonra emlékező beszédében, az Országzászló Emlékműnél.

KERÉKPÁR-REGISZTRÁCIÓ ZIRCEN


A Veszprémi Rendőrkapitányság Biztonságban a Bakonyban elnevezésű programja keretében 2017. június 17-én 10.00 órától 14.00 óráig Zircen a Pintér-hegyi Parkerdő bejáratánál kerékpárokat regisztrál a bikesafe.hu adatbázisába. A szolgáltatást mind a helyi lakosok, mind pedig azok a kerékpáros turisták is igénybe vehetik, akik ebben az időszakban a településen áthaladnak, vagy ott huzamosabb ideig tartózkodnak.
 
A kerékpár-regisztráció, mint szolgáltatás célja, hogy a kerékpár-tulajdonosok a birtokukban levő jármű adatait, fotóit és dokumentumait olyan biztonságos adatbázisban tárolhassák, melyben azonosíthatók és a hatóságok számára hozzáférhetők. Lopás esetén az adatbázisban tárolt adatok tartalmának megfelelően a tulajdonos feljelentést tehet, segítve és gyorsítva a nyomozást és a lopott kerékpár megtalálását, illetve megtalálás esetén a tulajdonos azonosítását és részére a jármű visszaszolgáltatását.
 
A regisztrációhoz a kerékpárt, a tulajdonos személyi igazolványát és amennyiben rendelkezésre áll a vásárlást igazoló bizonylatot (számlát) szükséges elhozni.

Veszprémi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó program: KERÉKPÁR TESZTNAP

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Június 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
   
25
2627282930  

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu