Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Ajándék, amit nem lehet megvenni


Második alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Disznótoros Véradást. A különleges akció nem várt sikert hozott.

 
A területi szervezet a 2016-os év végén egyedüli ötlettel állt elő: támogatóiknak köszönhetően disznótoros menüvel látta vendégül azokat, akik a két ünnep között elmentek vért adni. Az akció sikerén felbuzdulva idén újra megszervezték a speciális véradást a karácsonyi ünnepkört követően.
 
Információnk szerint sehol máshol nincs ilyen az országban, de talán ennél is fontosabb, hogy a szervezők által kitűzött „harmincas terv” messze túlteljesült, 65-en nyújtották véradásra karjukat önzetlenül. Magyar Lászlóné területi vezető és Csombor Mariann önkéntesek, a Disznótoros Véradás ötletgazdái hálásak azoknak, akik a két ünnep között is gondoltak vérre szoruló embertársaikra. Olyan ajándékot adtak, amit sehol máshol nem lehet megvenni, és ami semmi mással nem pótolható.


A képen balról: Vancsai Róbert, ifj. Svéd László, Svéd Lászlóné, Bacsárdi Márta

A véradók év végi táborában fiatalok, idősebbek egyaránt képviseltették magukat, egy család is jelentkezett az önzetlen segítségnyújtásra, előfordult, hogy anya és fia egyszerre adta az életeket mentő folyadékot. A vöröskereszt önkénteseinek köszönhetően pedig a jó hangulat sem maradhatott el. A szíves vendéglátás mellett a véradók ajándéktárggyal térhettek haza egy támogatónak köszönhetően.


A Bakonynánáról érkező Gerván család jóízűen fogyasztja a disznótoros menüt a véradást követően

Fotók: Mátyus Anna
 
Cikk: Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2425262728
293031