Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Túrával idézték meg az emlékét


Tizenegyedik alkalommal rendezte meg az Ösvénytaposó Baráti Társaság a Reguly Antal Emléktúrát, melyen közel négyszáz induló volt.  

 
A teljesítménytúra a névadó „bölcsőjéből”, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóháztól indult, érintette a Cuha-patakot, a Kőris-hegy lábánál megbújó Porva települést, valamint a Fiatalító-forrást. A nevezők erőnlétükhöz mérten választhattak a 35, 22 és 7 kilométeres távok közül. Minden induló kapott egy útvonal-leírást, térképet és Reguly Antal életét bemutató igazolófüzetet. Útközben több ellenőrzőpontot is érintettek, ahol édességet és egyéb frissítőt kaptak.

     

Petró Zoltán Tamás, az Ösvénytaposó Baráti Társaság elnöke érdeklődésünkre elmondta, a túrán több kisgyermekes család is részt vett, és szépkorúak is választottak maguknak távot. Zirc város lakói és a környékbeli települések mellett többek között Budapestről és Szombathelyről is eljöttek, hogy teljesítsék a kilométereket a Magas-Bakony ösvényein. Összesen 380 résztvevőt számláltak, akik valamennyien a választott távnak megfelelő kitűzőt és emléklapot kaptak a célba érkezéskor. A rendezők zsíros-lilahagymás kenyérrel, lekváros kenyérrel és kétféle szörppel várták a túrázókat.      

A Reguly Antal emlékére szervezett teljesítménytúrát a tervek szerint jövőre is megrendezik.

 

Fotók: Ösvénytaposó Baráti Társaság

Cikk: Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
11121317
18192021222324
25262728293031