Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

A megyebajnok ezúttal is Zircről került ki - Az Újévi Sporthíradó vendége a "Wings" Dart Club


Az egyik legnagyobb múltra visszatekintő zirci sportegyesületről van szó, amelynek jövője az utóbbi időben kérdésessé vált, de most úgy tűnik, sikerült elmozdulniuk a holtpontról.

 
– Nyolc felnőtt és öt gyerek csatlakozott a klubunkhoz – meséli a jó hírt Kaufmann Ferenc klubelnök, aki továbbra is kitartóan vezeti ezt a kis közösséget. A „Wings” Dart Clubnak ugyanis jelentősen összezsugorodott a taglétszáma az elmúlt években, már azon gondolkodtak, hogy mindenkinek új egyesületet keresnek, de vannak hűséges típusok, akiknek a hozzáállása csak arra ösztönözte a klubvezetést, hogy folytatni kell. És mint látható, továbbra is mutatkozik érdeklődés a zirci darts felé.
 
A jó példáért nem kell a szomszédba menni, hiszen Kaufmann Krisztián még mindig a „Wings” színeiben áll céltáblák elé. Amellett, hogy a klubhűség mintaképéről van szó (már több mint húsz éve a klub tagja), az egyik legeredményesebb versenyzőt is tisztelhetjük személyében, aki jelenleg is remek formában van. Hároméves kihagyás után indult a Nemzeti Steel bajnokság minap lezajlott fordulóján, s majd kétszáz nevezőből az előkelő ötödik helyen zárta a napot. Az elmúlt évi eredménylajstroma is figyelemreméltó: az Észak-Dunántúli Magyar Darts Liga első helye, a keszthelyi nyílt cricket-verseny győzelme, valamint a budapesti WDF-n történő remek szereplése mellett 2016-ban a huszonegyedik megyei bajnoki címét is bezsebelte, ami évekig utolérhetetlen teljesítmény.


Kaufmann Krisztián egy újabb remek évet zárt, s jó formában kezdte meg az idei esztendőt is (Fotó: WDC)

A „Wings” Dart Club továbbra is hétfő, szerda és pénteki napokon tartja edzéseit a Művelődési Házban. Az Észak-Dunántúli Magyar Darts Liga versenysorozatának 2016-ban is az egyik lebonyolítója volt a zirci klub, rendre péntek esténként fogadják a versenyzőket a ligafordulókon. Pontosan egy évvel ezelőtt házigazdái voltak a Pécsi Szalon Sör Soft Darts Turné harmadik fordulójának is, amely egy maratoni hosszúságú verseny volt a nemzeti ünnepet megelőző hétvégén.
 
Ligafordulókat továbbra is rendeznek, február második hétvégéjén pedig városunk adott otthont a Veszprém Megyei Darts Szövetség steel bajnokság második fordulójának is. Az Alkotmány utcai darts-klubban közel ötvenen álltak céltábla elé, és hazai győzelem született: a regnáló bajnok, Kaufmann Krisztián megnyerte a zirci fordulót. A felnőttek mellett az ifjúsági kategóriában is több versenyzőt tudott indítani a házigazda klub, ami szintén biztató a jövőre nézve.


A barátságos szellemről tanúskodik, hogy a zirci ligaverseny résztvevői összeálltak egy közös fotóra a végén 

     
Kelemen Gábor

  
Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
11121317
18192021222324
25262728293031