Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Műfüves pálya, felújított öltözőépület - Az Újévi Sporthíradó vendége a Football Club Zirc Sportegyesület


Nyert a Football Club Zirc Sportegyesület TAO-s pályázata, így újabb fejlesztések valósulnak meg az Alkotmány utcai sporttelepen. A hosszú felkészülés után elrajtolt a bajnokság.

 
Egészen más érzés belépni a közel ötven éves épület ajtaján. Szépen lerakott járólap, a klub színének megfelelően kék-fehérre meszelt falak, a falakon ereklyék, régi csapatok nézik, ahogy az utódok kivonulnak a zöld gyepre. A pálya frissen hengerezett, jó minőségben fogadhatja a mérkőzéseket. Egyik végében épül majd meg a 20x40-es méretű műfüves játéktér, várhatóan a tavaszi szezont követően. A két fejlesztésre – az öltözőépület felújítására és a pályaépítésre – az FC Zirc pályázott eredményesen, a tulajdonos Zirc Városi Önkormányzat pedig biztosította a szükséges önerőt.

Erre a részre kerül elhelyezésre a műfüves pálya, a helyét már kijelölték. A nagy pálya játékterét körülbelül 10 méterrel eltolják a rúgófal irányába, így fog elférni az új sportlétesítmény

A téli alapozás véget ért, a tornatermekből visszatérhet a labdarúgás a szabadba. Nagy Krisztián klubelnök – aki egyben egyik edzője is az egyesületnek – sorolja, hogy melyik korosztály melyik tornateremben hetente hány edzést végzett télen, és már kezdem azt gondolni, hogy soha nem ér a végére… Bizony nem is volt könnyű megoldaniuk az edzésbeosztást, hiszen a Football Club Zirc színeiben közel száz fiatal rúgja a labdát az U7-től az U19-es korosztályig. A létszám pedig egyre nő, négy településről érkeznek szervezetten gyerekek városunkba, és a futballklub célja, hogy a környék összes iskoláját bevonja edzésprogramjába. Ahhoz, hogy a korosztályok egy időben való edzése megoldott legyen, szükség van egy újabb pályára, ezért éltek a pályázat adta lehetőséggel. A klub vezetője elmondja, a műfüves pálya építése várhatóan a tavaszi szezont követően fog megkezdődni.
 
Az FC Zirc korosztályos csapatai a megyei első osztályban szereplő Dudar SE utánpótlását képezik, amely a 2016–2017-es bajnoki idénytől már FC Zirc-Dudar néven indult a bajnokságban. A felnőtt csapatba több zirci fiatal is beépült. Remek rajtot vettek, három győzelemmel indult számukra a szezon. A tartalékcsapat jelenleg dobogós helyen áll a bajnokságban, a serdülők a negyedik helyről várják a tavaszi folytatást. Az U14-es csapat nemrégiben alakult, tőlük még várni kell a jó eredményre. A legkisebbek a Bozsik Program keretein belül versenyeznek, tornák és fesztiválok állandó vendégei.   
  


A fiatalok szép környezetben végezhetik az edzésmunkát, hamarosan műfüves pályával is gazdagodik a sporttelep (Fotó: archív)

A labdarúgás nagy hagyományokra tekint vissza városunkban, és az FC Zirc vezetősége fontosnak tartja az elődök tiszteletét. Az önkormányzattal közösen egy állandó bemutatóhelyet hoztak létre a sportereklyékből. A felújított öltözőépület falait keretezett képek díszítik, az „ős” Dudar Bányász csapata, pályaépítők portréi, fotók az elmúlt évtizedekből, egy képsor arról, amikor az Aranycsapat legendája, a világbajnoki ezüstérmes és olimpiai bajnok Grosics Gyula Zircen járt a Tatabányával. Serlegek, érmek tanúskodnak a sikerekről, klubzászlók lógnak egy focikapu használaton kívül helyezett hálójáról, egy régi fűzős labda, amely még a háború előtti időből maradt fenn az utókornak.


A pályázati támogatásnak köszönhetően esztétikusabb környezetet sikerült varázsolni az öltözőépületbe

A múlt tisztelete mellett persze mindig előre is tekint a klubvezetés. A cél a létszám folyamatos feltöltése, szeretnék, ha minél több fiatal találná meg számítását a futballklubban, és ezzel együtt az edzők számát is növelnék. Jelenleg öt edző foglalkozik a korosztályos csapatokkal. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a labdarúgást népszerűsítsék, éltek az önkormányzat által kínált sportágválasztó programmal is. A folyamatosan fejlődő egyesületbe a fiatalok szívesen járnak, és hamarosan egy új sportlétesítményt is birtokba vehetnek az Alkotmány utcai „grundon”.

Kelemen Gábor

Vissza 


 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
11121317
18192021222324
25262728293031