Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Legyél jó, tegyél jót!


Ezt a mottót tűzte zászlajára a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja, hogy karácsony előtt a segítségére siessen azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

 
Persze nem csak a szeretet ünnepéhez közeledvén volt aktív a karitász, de az adventi időszak mindig mozgalmasabb az önkéntesek számára. December 2-án 100 fő kapott ebédmeghívást gulyáslevesre, melyet az Erdélyi Baráti Kör Egyesülettel és a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesülettel közösen készítettek el. December 14-én az „Ők is Emberek” Alapítvány fiataljaival közösen ünnepeltek.
 
December 16-án 74 hátrányos helyzetben élő család karácsonyi csomagot vehetett át. A „Zirci Jó Tündér” keze ide is elért, egy anonim adományozó 500 000 forint értékben tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket juttatott a karitászon keresztül a rászoruló családoknak. A csomagok tartalmát kiegészítették a templomi gyűjtés és az újabb sikeres jótékonysági délután adományával. Egy egyéni vállalkozó 30 zsák burgonyát adományozott, egy másik nagylelkű vállalkozó ajándékutalványt és készpénzt adott összesen 100 000 forint értékben – sorolja Ulrich Józsefné csoportvezető. A csomagok osztásában a karitász munkatársain kívül egy középiskolás „angyalka” segített – teszi hozzá.

A hittanos gyerekek az „Egy kis doboz szeretet” felhívásra nagy lelkesedéssel és örömmel készítettek játékot, édességet, ruhát tartalmazó csomagokat, hogy a nehezebb sorsú gyermektársaiknak is szebb legyen a karácsonyuk. Köszönetüket fejezik ki Vinter Ferencné hitoktatónak a segítségéért.   

És ezzel még mindig nem ért véget a várakozás időszakának küldetése. A harmadik gyertyagyújtást követő napokban két karitász munkatárs tartós élelmiszert, mosószert és tisztálkodási szert tartalmazó csomagot vitt a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Zirci Utógondozó Otthonába, ahol a 18-22 év közötti fiataloknak van átmeneti otthonuk. A karitász több tagja közösen ünnepel a napokban a pszichiátriai betegek klubjának tagjaival és a Szent Bernát Idősek Otthona lakóival. December 23-án a kórházban maradt ápoltakat látogatja meg a karitatív szervezet két önkéntes munkatársa.
 
A zirci karitász csoport ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik egész évben támogatták, segítették a munkájukat. Zirc minden lakójának boldog, békés, áldott Karácsonyt kívánnak!

Képek: Stúdió KB városi televízió
 
Cikk: Kelemen Gábor

Vissza
 
  

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031