Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Két érem a postaládában


Az MTTSZ Területi Klub Zirc hét versenyzője is bejutott a Postaverseny országos döntőjébe. Közülük ketten a dobogóra is felállhattak.

 
A Központi Sport- és Ifjúsági Sportegyesület által szervezett verseny célja a sportlövő utánpótlás széleskörű felmérése és versenyeztetése. A verseny hat fordulóból áll, a benevezett versenyzők saját egyesületük lőterén a megadott időpontban a versenyszámuknak megfelelően lőnek, majd az eredményeket a klubok elektronikus úton, „drótpostán” küldik el a szervezők részére.
 
A zirci sportlövők az idei évben is érdekeltek voltak a döntőben, heten álltak céltábla elé a budapesti Syma Csarnok lőterén. A nyílt irányzékú légpuska húszlövéses számban Bittmann Kata második, Horváth Bálint harmadik helyen zárta a versenyt. (A fiúkat és a lányokat itt nem értékelték külön.) Meg kell jegyezni, hogy nem volt egyszerű eldönteni a helyezések sorsát az MTTSZ Területi Klub Zirc két versenyzője között. A húsz lövést követően döntetlen állás alakult ki a lőállás körül, és a ráadást követően sem változott a helyzet. Végül a több tízes lépett fel döntőbírónak, Katának ebből 13, Bálintnak 12 volt. Vintze Regina sem sokkal maradt le a dobogóról, ő a negyedik helyen végzett.    

A dobogó két helyét is zirci sportlövő foglalta el a Postaverseny országos döntőjében
(Fotó: Bittmann-né Wittman Orsolya)

Hét versenyzőnk közül négyen a negyvenlövéses számban tették próbára tudásukat. Ezzel a számmal még csak ismerkedő viszonyban vannak a zirci sportlövők, így az eredményeket is ennek megfelelően kell kezelni. Végh Zsigmond 4., Mihályfi Vendel 6., Végh Attila 9. helyen zárta a versenyt, az újoncnak számító Moór Balázs pedig a tizennegyedik helyet szerezte meg a „postás puskások” döntőjében.
 
A helyezettek kupával, éremmel, ajándékutalvánnyal térhettek haza a fővárosból, és Mikulás ünnepéhez közeledvén egy kis szaloncukor, mandarin is került a jó teljesítményért a „csizmába”.      

Kelemen Gábor

Vissza  
 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események

Nincs aktuális esemény