Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Tiszta szívvel segítenek


A szociális területen dolgozó szakembereket köszöntötte Zirc városa
 

– Nagyon gyakran elhangzik, főleg a mai világunkban, hogy semmire nincsen pénz, mindenre kevés a forrás, alacsony az emberek megbecsülése. Én úgy gondolom, hogy ennél sokkal fontosabb az, ami szóval, anyagiakkal nem kifejezhető, ami ennek a munkának elengedhetetlen részét kell, hogy képezze mindenki számára, aki ezt a hivatást vállalja: hogy a rájuk bízott emberekhez tiszta szívvel és lélekkel tudjanak fordulni.

 
Ottó Péter polgármester mondta ezt a Szociális Munka Napjának zirci ünnepségén, melynek a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-terme adott otthont.

Zirc Városi Önkormányzat, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ és a Szent Bernát Idősek Otthona nevében a vendégeket, a szociális területen dolgozókat és az ő munkájuk által érintett családokat Koósné Stohl Ilona, a műsor vezetője köszöntötte. A szociális munka szempontjából történelmi pillanatnak nevezte, hogy az Országgyűlés 2016 decemberében munkaszüneti nappá nyilvánította november 12-ét, a Szociális Munka Napját. A sors fintora, hogy első alkalommal ez a nap vasárnapra esett – tette hozzá. Hazánkban – ahol az emberek közel egyharmada küzd olyan problémával, amely szociális kezelést, gondozást igényel – tizenharmadik éve köszöntjük a szakterület dolgozóit. A szociális munkások azokkal az elesett emberekkel foglalkoznak, akik önerőből nem tudnak megküzdeni nehézségeikkel – hangzott el a bevezető gondolatok között.

Az ünnepségen került átadásra a „Zirc Szociális Ellátásáért” szakmai kitüntetés, melyet az idei évben Schoffhauser Zoltán, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ terápiás munkatársa vehetett át. Az elismerő oklevelet Ottó Péter polgármester és dr. Benczik Ágnes Adrienn, a kitüntetés adományozásáról saját hatáskörben döntést hozó Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke adta át. Az elismerésben részesülő személy méltatásával kapcsolódó írásunkban foglalkozunk. 

Görög Ibolya protokollszakértő az európaiság, az együttélés alapvető szabályaiba kalauzolta az ünnepség résztvevőit. Tudásáról sok mindent elárul, hogy hét miniszterelnököt szolgált protokollfőnökként, az illemszabályokról pedig már több könyve jelent meg. Egyedi stílusa, humora segített egy kicsit elfeledni a hétköznapok gondját-baját, praktikái pedig – amelyek a verbális és nonverbális kommunikációra, viselkedési normákra, etikett szabályokra vonatkoztak – jól jöhetnek a mindennapok során. Előadását egy Márai Sándor Füveskönyvéből kölcsönzött idézettel zárta, mintegy útravalóvalóként: ennek legfőbb üzenete, hogy a formákat az utolsó pillanatig be kell tartani.

Ottó Péter polgármester pohárköszöntőjében méltatta a szociális területen dolgozókat: „Amikor napról napra csak a problémával szembesülünk, nehéz sorsú emberekkel találkozunk, ez egyfajta fásultságot, kiégettséget okozhat, de úgy gondolom, hogy önök ezen túl tudnak esni, és minden egyes napjukat újult erővel és elhivatottsággal kezdik”. Gratulált az elismerésben részesülő személynek, mint mondta, külön öröm számára, hogy ebben az „elnőiesedett” szakmában egy férfiembert találtak kitüntetésre méltónak ebben az évben. Gratulációját fejezte ki továbbá Varga Zoltánné (képünkön jobbról) részére is, aki a helyi karitász csoport tagjaként, a szociális területen végzett önzetlen tevékenysége elismeréseként a közelmúltban Caritas Hungarica Díjban részesült.

Városunk vezetője végül jó erőt, egészséget, kitartást kívánt a szociális területen dolgozóknak.      

Kelemen Gábor

Vissza 


 

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2021
232425262728
293031