Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

SZÍN-VONAL: sikeres versenyek, eredményes év


Már nem meglepő, hogy a SZÍN-VONAL AMI zirci telephelyének diákjai az idei évben is nagy számban képviseltették magukat országos versenyeken. Nem is akárhogyan…

 
A már hagyományosnak mondható Országos Tárgytervező és Tárgyalkotó verseny volt az első, amire többen jelentkeztek. – A verseny meghirdetésekor a szervezők mindig egy bizonyos témával kapcsolatos tervezői és alkotói képességek előhívására törekednek – mondta el Gurobi Bernadett, a zirci tagintézmény vezetője. – A mostani – amely a „Színház az egész világ” címet viselte – nevéhez híven a SZÍNHÁZ világába engedett betekintést. A gyerekek jelmezt, majd díszletet, végül a döntőben plakátot tervezhettek a saját maguk által kiválasztott színpadi műhöz, történethez – tette hozzá.     
 
A versenyre Zircről 45-en neveztek, s 25 fő jutott be a döntőbe. Végül 22-en érkeztek meg az iskola székhelyére, Badacsonytomajra. A végső feladat nem kis kihívást jelentett a versenyzők számára, mert a plakát tervezésénél nem csak arra kellett figyelni, hogy összhangban legyen a már eddig elkészült munkákkal, de a képet és a feliratot is harmonikusan kellett rendezni egy adott felületen. Ennek ellenére remek munkák kerültek ki a zirci gyerekek kezei közül.
 
A diákok kreativitása, ügyessége az eredményekben is megmutatkozott. Az első korcsoportban első helyezést ért el Kokas Nóra, második helyen végzett Dohnál Cseperke, különdíjat kapott Petőcz Petra és Szeremley-Kovács Hanga. A második korcsoportban első helyezett lett Endresz Mátyás és Fazekas Ármin, második helyezést ért el Svéd Anna. Fodor Marcell, Kovács Noémi és Ottó Nikolett pedig különdíjjal térhetett haza. A harmadik korcsoportban első helyen végzett Kovács Kata.
 
A SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola zirci telephelye azonban nem elégedett meg ennyivel. Az órákon kipróbálták magukat a fémezés területein is, és ebben az „iparágban” is szépen szerepeltek, öt zirci diák jutott be az Országos Fém- és Zománcműves verseny döntőjébe, melyet szintén Badacsonytomajon rendeztek.
 
A kétnapos rendezvényen 5-5 órában kellett a versenyzőknek feladatot megoldaniuk. A zirci tanulók az első nap drótékszereket készítettek, a második nap pedig zománcképeket festettek.
 
A rendkívül szoros verseny magas szintű munkát végző mezőnyéből két díjat hoztak haza Gurobi Bernadett tanítványai: Ruttkay-Miklián Emma a második korcsoportban különdíjat kapott, Schlenker Nikolett pedig a harmadik korcsoportban a második helyet érdemelte ki.
 
– Elmondhatjuk, hogy eredményes évet zártunk! – összegzett röviden a tanárnő, hiszen a versenyeken elért helyezések úgyis önmagukért beszélnek.


A cikkhez kapcsolódó képgaléria megtekinthető Zirc Városi Önkormányzat Facebook-oldalán 
 

Kelemen Gábor

 
 

 
 
 
 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események