Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Sportlövők az év legjobbjai


Zirc város utánpótlás sportolója Vágenhoffer Dávid, Zirc város felnőtt sportolója Panyi Kinga sportlövő lett a 2016. évben, mindketten az MTTSZ Területi Klub Zirc tagjai.

 
Vágenhoffer Dávid 2011 óta tagja a helyi lövészklubnak. Hosszú, kitartó munkával a klub legeredményesebb ifjúsági fiú versenyzője lett.
 
A légpisztoly húszlövéses versenyszám a meghatározó: az Általános- és Középiskolások Veszprém Megyei Bajnokságán harmadik helyezést ért el, a verseny országos döntőjén a 11. helyig jutott. Bakonyszentlászlón, az ifj. Szücs Gábor Emlékversenyen légpuska és légpisztoly számban is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Tagja volt a versenyen első helyezést elérő zirci csapatnak. A fiatalember a Sportlövő Diákolimpia megyei fordulójáról elsőként jutott tovább az országos döntőbe, ahol a tizenkettedik helyen végzett. A Zirc Kupát egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta.


Vágenhoffer Dávid sportlövő, Zirc város utánpótlás sportolója 2016.

Panyi Kinga 2009 óta tagja a helyi lövészklubnak. Hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket ér el a sportlövészet légpuska és légpisztoly húszlövéses versenyszámaiban. Sportszerű versenyzésével, kiváló eredményeivel példát mutat a sportág iránt érdeklődő fiatalok számára. Tapasztalatainak átadásával nagyon sok segítséget tud nyújtani a még kezdő sporttársainak. A klub serdülőkorú versenyzőinek kiváló eredményeiben már az ő munkássága is közrejátszott. A tavalyi évben elért eredményeivel megkoronázta eddigi kitartó munkáját.
 
Az Általános- és Középiskolások Megyei Bajnokságát mindkét versenyszámban megnyerte, az országos döntőről pedig egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza. Aranyesőt hozott számára a májusi ifj. Szücs Gábor Emlékverseny Bakonyszentlászlón: kispuskával, légpuskával, légpisztollyal is ő célzott a legjobban az ifjúsági lányok versenyében, és a csapatelsőséghez is aktívan hozzájárult a kiváló egyéni eredményeivel. A Zirc Kupán légpuskában első, légpisztolyban második helyezést ért el. Országos diákolimpiai bajnok a légpuska húszlövéses számban, légpisztolyban ötödik helyen végzett.


Panyi Kinga sportlövő, Zirc város felnőtt sportolója 2016.

Mindkét sportlövő felkészítő edzője Varjas József, aki a napokban a Magyar Sportlövők Szövetségének kitüntetésében részesült. Megkértük, hogy a fővárosban átvett díjat hozza el a Városházára, hiszen az ő szakmai munkája alapozta meg a fiatalok kiváló eredményeit.  

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031