Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Otthont adni a madaraknak


Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma május 10-én, a Madarak és Fák Napján megrendezte a jeles naphoz kötődő programját.


A programon - mely évek óta a múzeum és a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB közös szervezésében valósul meg - negyedik osztályos tanulók vettek részt. Az arborétumba látogattak el, ahol Kovács Attila, a múzeum új ornitológus munkatársa vezette a csoportot végig. Most jóval kedvezőbb volt az időjárás, mint a tavalyi program során. Ismét helyeztek ki új odúkat, amiket a helyi általános iskola tanulói készítettek Vászon Sándor tanár úr aktív közreműködésével technika szakkörön.
 

A séta során a régi odúkat is megtekintették. Volt olyan, ahol semmit sem találtak, de sajnos olyan is akadt, ahol az áprilisi nagy hidegben sajnos elpusztultak a madárfiókák. Azért szerencsére láthattak élő fiókákat is, akik nagy serényen tátogatták a csőrüket, várva az eleséget. Ezek után egy C-típusú odú került kihelyezésre az arborétum egyik hídjának alsó részére, amelybe remélhetőleg a hegyi billegető fog beköltözni.

A sétát követően a gyerekek egy játékban is részt vehettek, ahol az volt a feladat, hogy mennyire ismerik a madarakat. Kép alapján ki kellett találni, melyik madár az, amit látnak. Nagyon ügyesek voltak és sok megfejtés érkezett. Aki jó választ adott, annak egy cukorka járt jutalmul. Voltak, akiknél elég sok édesség gyűlt össze a végére. Jó hangulatban ért véget a program, és mindenki sok új élménnyel gazdagodott.

Dalmadi-Honyecz Edina

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031