Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Birkózó, piknikező, horgászó babák


Tavaszi életképeket mutat be a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde legújabb kiállításán, az üveges kerengőben.

 
Nemrég még a medvék aludták itt téli álmukat, de aztán felébredtek, kicammogtak, s helyettük beköltözött a tavasz, szinte karöltve a nyárral: láthatunk piknikező, játszó, horgászó, babát tologató babákat – ketten egymásnak is feszülnek a földön –, körülöttük pedig életre kel a természet. Halak és békák terpeszkednek a tóban, méhecskék szorgoskodnak, mókusokkal találkozhatunk a festett erdőben, bagoly őrködik a fán, fentről a napocska kacsint, egy kosarat pedig gombával és szamócával szedtek tele.

A babák egy zirci lakos, Gaál Ferencné német nagynénje, Marianne Prause hagyatékának részét képezik, úgy kapták kölcsönbe erre az alkalomra. A köréjük épített kis világot pedig az óvoda közössége együtt hozta létre, minden csoport hozzáadta a magáét ehhez a mesés természeti képhez. A díszlethez sok természetes anyagot használtak, és az erdőt ábrázoló háttérfestményt is az óvónők készítették. A lényeg a részletekben rejlik, bizony sokáig kell néznem a tájat, mire észreveszem a csatornában felfelé kúszó halat, a fán mászó babát,vagy a piknik különleges süteményét, a horgolással előállított muffint. De még sok kis csodát rejtettek a házigazdák az üveg mögé, amelyeket fel kell fedezni újra és újra.    

A kiállítás szervezői Kokasné Fazekas Mónika, Fellegi Éva, Vajcsné Győri Éva és Répásné Várszegi Erzsébet, segítőként közreműködött Mühlbauerné Horváth Ágnes, Kovácsné Palkovics Márta, Róthweil Judit és Altmanné Brevics Terézia.
 
Változnak az évszakok, a közösség által megálmodott természeti képekben őszig gyönyörködhetünk, terveik szerint akkor majd retro játékok kerülnek a „kirakatba”, elvégre közeleg a zirci ovi negyvenedik szülinapja…

A kiállítás megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

„ÉRDEMES MEGNÉZNI!”

Kelemen Gábor

Vissza

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
232425262728
293031