Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Tequila az ünnepekre

 

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Bányász Emlékkupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felújított Rákóczi téri tornatermében. 

A labdarúgó-versenyre tizenegy csapat nevezett, amelyek két csoportban kezdték meg a küzdelmeket. A népes mezőny mellett nagyon sok nézőt is vonzott a tornaterem felújítási munkálatai miatt idén kissé szokatlan időpontban, karácsonyt követően megrendezett sportesemény. Még szinte érezni lehetett az ünnepi bejgli ízét, amikor a labda útjára indult az új burkolatot kapó létesítményben.
 
A megújuló tornatermet sikerült méltóképpen felavatni, birtokba venni, hiszen remek színvonalú mérkőzéseket, nem utolsósorban hallatlan izgalmakat hozott az estébe nyúló versengés. A mezőny kiegyensúlyozottságát bizonyítja, hogy a második továbbjutó helyről mindössze egy-egy gól döntött mindkét csoportban. A négy közé a címvédő és kétszeres győztes Veréb FC, a Nagyesztergár, a Tequila és az Ágyúsok jutott. Innentől már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna.

A IV. Bányász Emlékkupa volt az első, nem iskolai sportverseny a felújított Rákóczi téri tornateremben

Az elődöntőket követően a fináléba a csoportkört is magabiztosan megnyerő két csapat jutott. A döntőben: Tequila–Nagyesztergár 2:0. A harmadik helyért: Veréb FC–Ágyúsok 4:1. Végeredmény: 1. Tequila, 2. Nagyesztergár, 3. Veréb FC, 4. Ágyúsok. Az első három helyezett dísztárgyat és Zirc város polgármesterének elismerő oklevelét vehette át. A győztes csapat ajándékcsomaggal is gazdagodott.

A kupagyőztes Tequila csapata. Álló sor, balról: Baumann Péter, Takács Dávid, Gyimesi András, Tárnok Márk, Schmidt Ákos. Guggolnak, balról: Barcza Bálint, Németh Jenő, Pálmai Zoltán, Baumann Csaba

Az eredményhirdetésen három különdíj is kiosztásra került. A gólkirályi címet a nyolc találatot jegyző Barcza Bálint (Tequila) érdemelte ki, és ugyancsak a győztes csapatot erősítette a legjobb kapusnak választott Németh Jenő. A mezőnyjátékosok között Rummel Szabolcs (Nagyesztergár) teljesítményét ítélte legjobbnak a versenybizottság. Mindhárman dísztárgyat és oklevelet vehettek át.
 
A bányász-emlékkupa most visszavándorolt oda, ahol először fordult meg: három év után újra a Tequila emelhette magasba, így nekik a két ünnep közé beékelődött egy harmadik is.

 

Kelemen Gábor
 

Vissza    

 

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu